Pehar konačno stigao u Novi Sad, Voša osvojila Kup Srbije

Fudbaleri Vojvodine osvojili su Kup Srbije, prvi u istoriji, pobedivši u reprizi prošlogodišnjeg finala ekipu Jagodine sa 2:0.
Fudbaleri Vojvodine osvojili su Kup Srbije, prvi u istoriji, pobedivši u reprizi prošlogodišnjeg finala ekipu Jagodine sa 2:0.

Pred oko 5.000 gledalaca na stadionu Partizana golove za crveno-bele postigli su Enver Alivodić i Branko Babić.

S druge strane, Jagodina nije iskoristila penal pošto je Srđan Žakula odbranio udarac Pešića sa bele tačke.

Vojvodina je bila bolja, imala je više prilika za gol i zasluženo trijumfovala. Povela je u 41. minutu kada je posle greške igrača Jagodine i proigravanja Ivanića, Alivodić sa 15-ak metara udarcem u bliži ugao zatresao mrežu protivnika. Drugi pogodak crveno-beli postižu već u šestom minutu nastavka. Puškarić je izveo prekid, a Srđan Babić bio najviši u skoku i glavom sa šest metara zatresao mrežu. Imali su ubrzo potom Jagodinci priliku da smanje i učine susret neizvesnijim. Međutim, Žakula je odbranio penal Lakiću Pešiću, pošto je loptu u gužvi nehotično rukom zahvatio Puškarić.

Trener Vojvodine Branko Babić je pobedu nad Jagodinom i osvajanje prvog trofeja najmasovnijeg domaćeg takmičenja posvetio nedavno preminulom Vujadinu Boškovu. "Presudila je naša mladost i agresivnost, ovo je mlada i poletna ekipa bez kompleksa i momci nisu bili opterećeni rezultatom", poručio je Babić.

U godini kada proslavlja jubilej, vek postojanja, FK Vojvodina u svojim vitrinama konačno, uz dve titule (1966, 1989) ima i pehar kupa koji joj je izmicao u prethodnih šest odigranih finala. Bilo je to 1951, 1997, 2007, 2010, 2011 i prošle godine.

Ujedno je izborila i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, pa preostala tri kola u šamionatu očekuje spokojno. Novosađanima je za osvojeni pehar pripala i nagrada od 10 miliona dinara koju pobedniku finala dodeljuje Fudbalski savez Srbije.

Inače, uoči finalne utakmice minutom ćutanja odata je pošta velikanu srpskog i jugoslovenskog fudbala i Vošinoj legendi Vujadinu Boškovu, koji je preminuo 27. aprila u Novom Sadu.

  • Ćevara

    09.05.2014 08:46
    Soso...
    izvedi ovaj sastav u suboti i pobedićeš Jagodinu:

    Rockov, Pankov, Šurič, Novaković, Nikolić, Spremo, Popara, Asani, Ilić G., Stojanović i Grgić

    A Šampione sprovedi u svečanu ložu neka uživaju!
    Zaslužili su! Svaka im čast!!!
  • Huncut

    08.05.2014 11:26
    Bravo Voso, lep uspeh...:)
  • 1914 vosa

    08.05.2014 09:48
    @Delije futog
    Kakve crne delije futog(ekipa ugasena cim je stavila krpu na istok kada su gostovali cigani pre nekoliko godina).To je firmin kraj,a imaju i grobari svoju ekipicu tamo.
    Napokon smo kup osvojili!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.