Uskoro nova uprava FK "Novi Sad"

Grupa Novosađana najavila je da planira da se kandiduje za Upravni odbor FK "Novi Sad", kako bi pokrenula ovaj posrnuli novosadski klub sa Detelinare.
Grupa Novosađana najavila je da planira da se kandiduje za Upravni odbor FK "Novi Sad", kako bi pokrenula ovaj posrnuli novosadski klub sa Detelinare.

Jedan od inicijatora i kandidat za predsedniak UO novinar Tomislav Lovreković kaže za 021.rs da imaju želju da ožive "kanarince".

- Ukupni dugovi FK Novi Sad premašuju 50 miliona dinara, zaposlenima se duguju plate i doprinosi za dve godine, teren je u katastrofalnom stanju, a u pravnom, organizacionom i svakom drugom haosu ne nazire se izlaz. Klub je zahvaljujući takvoj situaciji završio u četvrtom rangu takmičenja. Baš zato, odlučili smo se da se prihvatimo najodgovornijih funkcija, zaštitimo klub od mešetara i onih koji likuju nad sudbinom nekada uspešnog i čuvenog kolektiva i da uz pomoć grada i naših prijatelja pokrenemo projekat renesanse i oživljenja "kanarinaca" i svega onoga što oni predstavljaju - kaže Lovreković za 021.

Kordinator izborne skupštine FK "Novi Sad" Uroš Veljović kaže da su Novom Sadu u ovoj kritičnoj situaciji, potrebni radnici i dela, a ne reči i polemike, kao i da je osnovni cilj ujediniti sve one kojima je Novi Sad u srcu, a istovremeno zatvoriti vrata onima koji u klubu vide samo kratkoročne i plitke interese.

- Nemamo čarobni štapić, ali smo spremni i rešeni da zasučemo rukave i uhvatimo se u koštac sa problemima. Verujemo da predan rad, kvalitetne ideje i jedan projekat široke, gradske mobilizacije može dati rezultate. Jedno je sigurno, ne odustajemo od Novog Sada, to je zabranjena reč i ideja, a konkretne mere i planove iznećemo na skupštini koja će biti najkasnije zakazana početkom jula - ističe Veljović.

Inicijatori promena u FK "Novi Sad" su za 021 naveli i da su u preliminarnim razgovorima, podršku inicijativi i želju da se pomogne ovom sportskom klubu podržali i gradski čelnici, a u toku narednih dana očekuju se novi razgovori na tu temu. Skupština FK "Novi Sad" će se održati do kraja meseca.

  • nebitno totalno, al da se zna

    20.06.2014 23:40
    Lično sam iskusio šta znači kada trećesrbijanci dođu da "srede negde stvar", i ne verujem im ni reč. Ideja je lepa i za svaku pohvalu, ali ko će da se kladi sa mnom da će se ovaj klub skroz ugasiti za najviše dve godine, ako ova ekipa stane na njegovo čelo? Oni uvek tako idu na tu kartu kao eto niko ovoga nije hteo da se prihvati, mi smo mladi željni rada, i na kraju se sve svede na čisti i beskrupulozni lopovluk. Živi bili, pa nedajBože videli, ipak sva podrška za FK Novi Sad...
    P.S. Tu im je zgodno i blizu, sad kad su upropastili Šajku, prešli su u Železničar...
  • 20.06.2014 21:16
    @FCV 1914
    A narko dileri sa tvoje tribine su ti ok? Ili oni koji prebijaju komsije koji im se suprostave?
    Ja sam navijac Novog Sada, nisam clan Koride, al mi je drago kad vidim da se peva i vijore zastave u bojama kluba, a vi mislite o njima sta hocete i nazivajte sve nas fasistima i nacistima ili kako god hocete. Fino se nasmrcite vase droge pa lajte...
  • Kanarinac

    20.06.2014 17:12
    Miodrag Morača uništio klub
    https://www.facebook.com/kanarinac.novisad/media_set?set=a.254481488068044.1073741825.100005185836802&type=1
    Evo dokaza, kako je Miodrag Morača uništio klub. Pa ko voli, neka izvoli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.