Novosadski basketaši idu na EP

Reprezentacija Srbije u basketu "3 na 3" plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se od petog do sedmog septembra održava u Rumuniji.
Reprezentacija Srbije u basketu "3 na 3" plasirala se na Evropsko prvenstvo koje se od petog do sedmog septembra održava u Rumuniji.

Svetski vicešampioni su na kvalifikacionom turniru u Rigi nastupili u standardnom sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero.

Srbija je sa pet trijumfa u grupnoj fazi takmičenja obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo.

U četvrtfinalu je savladana Danska (16:12), u polufinalu Češka (21:15), a velikom finalu po drugi put na turniru Grčka (21:15) kojoj nije pomogao ni prvotimac Panatinaikosa Nikos Papas.

Ovo takođe znači da se reprezentacija Srbije direktno kvalifikovala i za Evropske olimpijske igre u Bakuu, u junu 2015.

  • Gost

    08.08.2014 06:58
    Stara vam slika
    Boškov umesto Majstorovića na njoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.