Pokrenut predstečajni postupak u FK "Vojvodina"

Privredni sud u Novom Sadu pozvao je poverioce FK "Vojvodina" da se u sklopu predstečajnog postupka pojave 15. oktobra u sudu na ročištu za odlučivanje o planu reorganizacije.

Privredni sud u Novom Sadu pozvao je poverioce FK "Vojvodina" da se u sklopu predstečajnog postupka pojave 15. oktobra u sudu na ročištu za odlučivanje o planu reorganizacije.

Prethodni stečajni postupak nad Vojvodinom pokrenut je zbog dugova koji, prema nezvaničnim informacijama, iznose između 8 i 9 miliona evra.

Predsednik Upravnog odbora kluba Zoran Šćepanović za 021.rs kaže da ovo nije stečaj, nego pokušaj da se reši finansijska situacija u klubu i time spreči odlazak u stečaj. On navodi da očekuju da će sa poveriocima napraviti dogovore, kako bi Vojvodina mogla da nastavi da isplaćuje dugove i istovremeno nastavi sa igranjem utakmica.

- Želimo da sa svim poveriocima kojima se duguje novac, a to ima genezu nastanka unazad više godina, rešimo pitanje dugovanja. Da izmirimo dugovanja prema državi, odnosno poreske obaveze, kao i dugove prema zaposlenima, ne samo prema fudbalerima, nego svim članovima kolektiva. Takođe, želimo da izmirimo dugove i prema svim ostalim partnerima, jer što se tiče UEFA i FIFA moramo biti precizni da ne bi doživeli da nas kažnjavaju - kaže Šćepanović.

On dodaje da se već razgovara sa poveriocima da plan reorganizacije bude prihvaćen, kao i da rade na tome da sada neki dugovi budu izmireni. Ukoliko, međutim, plan 15. oktobra ne bude usvojen, čime se otvara put ulaska u stečaj, Šćepanović kaže da će klub i dalje raditi.

- Može da se desi da se i ne usvoji plan. Ako se to desi, nikom ništa, nastavljamo dalje, ali jednostavno u ovom momentu smo sprečili da pod blokadama ne funkcionišemo ili da funkcionišemo u sivoj zoni, što ne želimo i zbog čega smo i preduzeli celu ovu stvar - objašnjava predsednik UO FK "Vojvodina".

Podsetimo, nedavno je generalni sekretar "Vojvodine" Božidar Beronja podneo ostavku na tu funkciju zbog odluka koje je donela uprava kluba, prvenstveno o pokretanju stečaja.

  • milan

    15.08.2014 10:33
    Vosa
    O cemu vi pricate? Klub je dosao u ovakvo stanje nakon vise godina besomucnog uzimanja novca... Samo su uzimali a nista nisu ulagali. A kako sam cuo sad je drugacija situacija. Ulaze se novac a dobili su vec i nekoliko zaostalih plata koje nisu mesecima primali! Pametnome dosta...
  • 15.08.2014 07:15
    ronaldo
    Evo sav sam se iznervirao zbog "Voše" i njegovih problema.
  • гм

    14.08.2014 18:35
    У бетон лигу, па ћемо имати градски дерби са Канаринцима хахаха
    Е јадан ли си градски фудбале. Некада смо и ми и Канаринци тукли све редом у првој савезној лиги, а сад мрка капа...
    Само ви навијајте за београђане изроди!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voši bod protiv Radničkog

Fudbaleri Vojvodine remizirali su na "Karađorđu" sa ekipom Radničkog rezultatom 3:3 u 10. kolu Super lige Srbije.