FOTO: Na čokoladicama prepravljen rok trajanja

Novosađanin Danilo Lazić kupio je u jednom minimarketu čokoladicu Nelly Kids koja je imala dva roka trajanja.
Novosađanin Danilo Lazić kupio je u jednom minimarketu čokoladicu Nelly Kids kojoj, samo na prvi pogled, nije istekao rok trajanja.

Kada je otvorio čokoladicu svojoj deci, primetio je drugačiji datum na ambalaži i omotu pojedinačne čokoladice, što jasno ukazuje da je preko ambalaže naknadno pečatiran novi rok upotrebe.

"Ja sam, zapravo, kupio čokoladu kojoj je istekao rok trajanja još u novembru. Nekome je palo na pamet da čokolada za decu duže ostane u prodaji, pa je lupio pečatom drugačiji datum. Imao sam sreće da sam kupio čokoladu koja je dodatno označena i na pojedinačnim čokoladicama, na šta neko očito nije računao", kaže za 021 ovaj Novosađanin.

On napominje da je spornu čokoladu kupio u jednom malom marketu, ali da poznaje vlasnika i smatra da on nikada ne bi prodao takav proizvod. "Znam čoveka i znam ko su mu dobavljači. Ovo nije uradila ni firma Neli, ni gazda marketa, već dobavljač, a meni je samo krivo što su moja deca mogla da pojedu tu čokoladu", sumnja Lazić.

Naime, kompanija konditorskih proizvoda Nelly ima preko 20 proizvoda u svojoj ponudi, među kojima je i čokolada Kids. Dobavljač koji posluje u Novom Sadu je odgovoran za skladištenje i distribuciju slatkiša.

Vlasnik marketa kaže da nije primetio da mu se u prodavnici nalazi proizvod kojem je faktički istekao rok trajanja, a po otkriću prevare uklonio je spornu seriju proizvoda.

Međutim, dostavljač slatkiša nije bio dostupan da razgovar za 021. O ovoj situaciji obaveštena je kompanija Nelly, ali i nadležna inspekcija, od koje se očekuje reakcija u okviru nadležnosti. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • 26.01.2015 12:34
    Bolje ne zasluzujete.
  • dragan

    26.01.2015 12:26
    Meni se to desilo vise puta , isnspekciju nisam ni pokusao da zovem jer znam da nema vajde .
    Takav je nazalost uobicajen zivot u banana drzavi.
  • Šana

    26.01.2015 11:58
    Pa što kupujete svašta deci?! Kakav Nelly, šta je to majko mila?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti