Otpušten jer treba da svedoči protiv direktora Spensa?

Bivši radnik Spensa Saša Kustudić tvrdi da je nezakonito otpušten, dok direktor Milan Balać sve negira.

Bivši radnik Spensa Saša Kustudić tvrdi da je nezakonito otpušten, dok direktor Milan Balać sve negira.

Kustudić koji je bio i jedini protiv kandidat Balaću prilikom konkursa za izbor direktora kaže da je na Spensu bio zaposlen od 2012. godine kao projektni menadžer, a da je otkaz usledio kad je potvrdio da će na sudu svedočiti da je Balać vređao zakupca Albanca na nacionalnoj osnovi.

- Taj zakupac će dužiti direktora. Kada je saznao da ću biti svedok na sudu Balać mi je ograničio poslovna ovlašćenja. Zvanično je pisalo da sam samostalni stručni saradnik za kulturno-zabavni program i poslovne usluge. Da bi me sklonio iz preduzeća, to radno mesto je pri sistematizaciji ukinuto - kaže Kustudić za Blic dodajući da je otpušten dok je bio na bolovanju.

Balać sve negira i navodi da Kustudić nije mogao biti svedok jer se vređanje koje pominje nikada nije desilo. Direktor Spensa tvrdi da tog zakupca nikada nije video, ali da zna da preduzeću duguje mnogo novca, da je radio bez ugovora i žiro-računa, kao i da je s bratom došao kod pomoćnika diretkora i pretio da će direktora (Balaća) "poslati na bolovanje".

- Ali to nema nikakve veze sa Kustudićem. Od grada nam je naloženo da smanjimo broj zaposlenih u administraciji, pa je otkaz dobio jer je tehnološki višak. Kao i 56 drugih - kaže Balać.

Obojica u izjavi za Blic tvrde da ne lažu i da su u pravu. Takođe kažu i da imaju dokaze i da će tužiti onog drugog. Obojica obećavaju da će novac posle dobijene presude dati u humanitarne svrhe.

  • 09.04.2015 16:19
    ah te Kuste...koske
    Izgleda se i ovaj razmahao po Balkanu kao i kustendorf kusta :) ali avaj da je to sve pozitivno bilo...
  • organ

    27.01.2015 08:53
    drzavni
    najgora vlast koja je ikad bila
  • anonimus

    27.01.2015 08:45
    nije sve bas tako
    doticni "Dovle" slazem se sa vama da su mnogi na tudjoj grbaci ziveli koji su tridesetak godina radili gradili razboleli..ali i ja koliko znam a znam da je navedeni Kustudic bio preko dvadeset godina privatnik i dan danas covek ima suvernirnicu na Crnogorskom primorju odakle mu kkoreni vuku,dakle na drzavnim stolicama nije sedeo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti