DS: Dokumenta potvrđuju zapošljavanja u Urbanizmu

Gradski odbor DS-a prosledio je medijim skenirana dokumenta - izveštaje i planove JP "Urbanizam" koje je usvojila Skupština grada i koji potvrđuju zapošljavanja u ovom preduzeću.
Gradski odbor DS-a prosledio je medijim skenirana dokumenta - izveštaje i planove JP "Urbanizam" koje je usvojila Skupština grada i koji potvrđuju zapošljavanja u ovom preduzeću.

 

U reakciji na saopštenje SNS-a, u kom se demokrate optužuju da su izrekli laži kada su se oglasili o zapošljavanju u Urbanizmu, u DS sada ističu da su svi podaci koje su izneli istiniti i da to potvrđuju akti koje je usvojila aktulena gradska vlast.

- Naše tvrdnje zasnovane su na zvaničnim izveštajima gradske vlasti, a ne na pričama rekla-kazala i nagađanjima. Saopštenje Srpske napredne stranke u kojem su naše tvrdnje odbačene kao neistinite, uopšte se ne zasniva na činjenicama već na gomili parola i poluistina. Sva pobrojana dokumenta stigla su u Skupštinu grada s potpisom gradonačelnika Miloša Vučevića i Demokratska stranka ih stavlja na uvid javnosti, pa neka građani Novog Sada sami zaključe ko govori istinu - kažu novosadske demokrate.

U ovim aktima se vidi da je tokom 2014. godine u Urbanizmu zaposleno šestoro ljudi, a u zvaničnom planu poslovanja za 2015. eksplicitno stoji kako u ovoj godini primaju još troje (ukupno - 123); u istom dokumentu je još navedeno i to da u kabinetu direktora, osim samog direktora, radi još 11 ljudi.

- Istovremeno, u izveštaju o poslovanju JP "Urbanizam" za 2013. godinu piše i to da je 2012. okončana sa 102 zaposlena, a da je tokom 2013. primljeno 19 novih radnika. Budući da su u poslednjem kvartalu 2012. godine "naprednjaci" već uveliko vladali Novim Sadom, a Urbanizmom njihov koalicioni partner Tomislav Bokan iz pokreta "Dinara-Drina-Dunav" i da je do 31. decembra 2012. više novih ljudi već bilo dovedeno u "Urbanizam", očigledno je i to da je i naša tvrdnja o povećanju broja zaposlenih za 25 odsto - apsolutno tačna! - kažu demokrate.

U odgovoru na tvrdnju DS-a, Gradski odbor SNS je saopštio da četiri osobe jesu zaposlene od juna 2014. godine na upražnjena radna mesta, ali u skladu sa Zakonom. "Objavljeni dokument predstavlja odgovor JP Urbanizam na odborničko pitanje odborniku DS, i taj dokument pokazuje da rukovodstvo JP Urbanizam, za razliku od Demokratske stranke, nema šta da krije od građana Srbije, niti od opozicionih stranaka", navodi SNS.

Podsetimo, Urbanizmom je godinama upravljala LSV, ali i druge stranke i dugo se broj zaposlenih kretao na nivou od oko 100-ak, jer se radi o specifičnom preduzeću gde rade visokoobrazovani kadrovi. Međutim, u poslednje dve-tri godine broj zaposlenih je povećan za 20 posto, što se vidi iz izveštaja i planova ovog preduzeća.

  • Branko kockica

    27.01.2015 15:53
    ajde da
    vidimo šta u vodovodu radi bela kur(-)ina u vodovodu, VI razreda a plata?
  • maki

    27.01.2015 15:35
    nasldnici
    nekad vi danas oni,kad ce"obican gradjanin" doci do posla
  • lilu

    27.01.2015 10:59
    @sok
    opet fraza "mala maca" ej botino potpis ti se prepoznaje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti