Februarska nagrada dodeljena Dušanu Kovačeviću

Skupština grada donela je odluku da Februarsku nagradu dobije Dušan Kovačević, direktor festivala Egzit.
Skupština grada donela je odluku da Februarsku nagradu dobije Dušan Kovačević, direktor festivala Egzit.

Najviše gradsko priznanje, koje se dodeljuje povodom Dana grada 1. februara, dodeljeno je Kovačeviću za afirmaciju imena i renomea Novog Sada na svetskom nivou putem muzičkog festivala Egzit.

Inače, odluka nije doneta jednoglasno, jer je opozicija bila udržala prilikom glasanja. Tokom razmatranja predloga došlo je do rasprave oko značaja Egzita za Novi Sad, pa su tako radikali bili protiv, između ostalog, jee je Egzit bio deo "puča koji je 5. oktobra dosmanlije doveo na vlast". Ligaši su podsetili na licimerstvo sadašnje garniture vlasti koja je ranije žestoko napadala ovaj festival i njegove organizatore.

S druge strane, odbornici vlasti su istakli značaj Egzita za promociju Novog Sada, dok je odbonik Treće Srbije Miroslav Parović istakao da ovaj festival više nije "antisrpski" kakav je bio dok ga je vodio Bojan Bošković i da sada Kovačević sarađuje sa njim i direktorom Kulturnog centra Novog Sada Andrejom Fajgeljom.

U obrazloženju odluke o dodeli priznanja se navodi da je nagrada Kovačeviću dodeljena zbog društvenog aktivizma kojim je doprineo promociji pozitivnih uzora, širenju, jačanju i oplemenjivanju kulturološke svesti i društvene odgovornosti građana, posebno mladih. Kovačeviću je pored plakete pripao i novčani deo nagrade od 130.000 dinara.

Inicijativu da direktor festivala Egzit dobije nagradu podneo je Prirodno-matematički fukalutet, a inicijativu su podržale mnogobrojne institucije i ustanove kao što su turističke organizacije Srbije, Vojvodine i Novog Sada, turističke organizacije Crne Gore i Budve, Opština Budva, Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i druge. Kovačeviću će Februarska nagrada biti uručena 1. februara.

  • Exit - Novosađanin

    26.01.2015 20:52
    "Welcome to Novi Sad. The Capital of Vojvodina."
    "Welcome to Novi Sad. The Capital of Vojvodina." (2012. god.)
    Sećate se? To žulja onog trećerazrednog Parovića!
    Bojan Bošković je institucija i za njega i za sve njemu slične likove koji pripadaju polusvetu!
    Bojan i njegova ekipa su napravili od Exita ime, a Exit je dobijao nagrade i dok je on bio gen. menadžer samo je PR išao na sadržaj, a ne na formu festivala i ličnu promociju!
  • Bojan

    26.01.2015 20:37
    GPS
    @dunja u fioci
    "proja trance psyho gusla emo sex change šubara"

    Gde ima da se kupi to tvoje?
  • 26.01.2015 15:35
    decko?!
    a gde su ostali osnivaci??to sto su te prigrabili naprdnjaci ,ne znaci da si ti exit!!mozda za njih i jesi ali za nas ,bas i nisi!!uostalom, dogodine je opet glavni boskovic!pa, hocemo li i njemu golubicu??!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti