Milivoj Vrebalov pušten iz pritvora

Član Predsedništva Demokratske stranke i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov pušten je jutros oko 4 sata iz pritvora. On je pušten jer je sudija u Zrenjaninu procenio da nema elemenata za određivanje pritvora do 30 dana.
Član Predsedništva Demokratske stranke i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov pušten je jutros oko 4 sata iz pritvora.

On je pušten jer je sudija u Zrenjaninu procenio da nema elemenata za određivanje pritvora do 30 dana.

Nadležni tužilac tražio je da se Vrebalovu odredi pritvor do 30 dana zbog navodne mogućnosti uticaja na svedoke, ali je sudija naveo da nema elemenata za određivanje pritvora, kažu u Demokratskoj stranci.

Sam Vrebalov je prethodno za medije kazao da će biti saslušan u vezi sa projektom za školu za decu sa posebnim potrebama u Novom Bečeju iz 2011. godine. Reč je o projektu adaptacije dvorca Heterledi koji je trebalo da služi deci sa smetnjama u razvoju, ali taj posao, koji je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, nikada nije okončan.

Vrebalov je tada bio gradonačelnik Novog Bečeja, a ranije je medijima rekao da je opština tužila izvođača radova zbog neizvršenog posla. Radove je izvodila firma "Gardi", a vlasnik te firme Igor R. takođe je bio sinoć priveden i jutros je pušten. Privedeni i pušteni su bili i Stojan S. i Zoran J, obojica iz firme IBS koja je tada vršila nadzor na radovima.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da su osumnjičeni opštinu Bečej oštetili za, po tadašnjem kursu, više od milion evra. Ministar je dodao da je uhapšen i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milojević zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. Prema Stefanovićevim rečima, Milojević je osumnjičen da je tom Fondu naneo štetu od 30 miliona dinara.

Vrebalov je za potpredsednika Skupštine Vojvodine izabran 2012. godine. On je 2004. izabran za odbornika u Skupštini Opštine Novi Bečej ispred Grupe građana, da bi 2005. godine pristupio DS-u. Na izborima 2006. ispred LDP izabran je za predsednika Opštine Novi Bečej, kao i 2008. i 2012. godine. Za pokrajinskog poslanika izabran je 2008, i 2012. za pokrajinskog poslanika i potpredsednika u Skupštini AP Vojvodine. Marta 2013. godine ponovo pristupa demokratama.

Tokom 2014. mediji su više puta spekulisali da je Vrebalov trebalo da pređe u SDP Rasima Ljajića, ali od toga nije bilo ništa.

Inače, Vrebalov je došao u žižu javnosti 2013. godine kada se na Jutjubu pojavio snimak na kom nepoznatom sagovorniku preti smrću.

Podsetimo, krajem decembra iz pritvora je pušten poslanik vojvođanskog parlamenta, iz redova demokrata, Borislav Novaković, nakon što mu je istekao pritvor od 30 dana.

  • janko

    27.01.2015 16:41
    @crno-grno-najcrnji
    @Gogili jesam li rekao na tvoje pitanje "sta sad" da ce ga pustiti
    smesni ste i nesposobni do bola, nemate vi tri cuke da vodite ovu kvazy drzavu, samo lajete i pljujete. uostalom takvi su sm(radikal)no k(radikal)ni-s(radikal)i. glupsoni
  • darija

    27.01.2015 13:29
    nesposobni
    U nemogućnosti da reše i jedan ekonomski problem u ovoj zemlji, vlast hapsi one koji im se ne dopadaju, da bi narodu dala "malo hleba i igara". Poalako, ali sigurno, idemo sa samo dno.
  • Paor

    27.01.2015 11:27
    No Comment
    http://www.021.rs/Info/Srbija/Sestra-Milivoja-Vrebalova-dobila-25-miliona-od-pokrajinske-vlade.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti