NDNV: Primereno kazniti napadača na reportera portala 021.rs

Nezavisno društvo novinara Vojvodine oštro osuđuje fizički napad na reportera portala 021.rs i zahteva od nadležnih organa da primereno kazne napadača.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine oštro osuđuje fizički napad na reportera portala 021.rs i zahteva od nadležnih organa da primereno kazne napadača.

Novinar 021.rs Žarko Bogosavljević napadnut je prilikom fotografisanja saobraćajne nezgode koja se jutros desila u ulici Jovana Subotića, a napadač je jedan od aktera udesa.

"Činjenica jeste da su prisutni saobraćajni policajci sprečili i smirili napadača, ali je veoma važno da se ovaj slučaj procesuira, i to po službenoj dužnosti, s obzirom na činjenicu da su novinari i fotoreporteri često na meti napada. Javnosti je potrebno poslati jasnu poruku da se nasilje nad medijskim poslenicima neće tolerisati, te uvažiti činjenicu da se napad na novinara u našem krivičnom zakonodavstvu tretira kao napad na službeno lice. U suprotnom, odaslaće se poruka da je dozvoljeno svoje nezadovoljstvo izveštavanjem medija iskazivati - uvredama, verbalnim i fizičkim nasiljem", navode u NDNV-u.

Udruženje ukazuje i na to da je snimanje i fotografisanje na javnim mestima zakonom dozvoljeno i da spada u profesionalnu obavezu, kako novinara, tako i fotoreportera, te stoga pozivaju nadležne da omoguće nesmetano obavljanje posla svim medijskim profesionalcima.

  • novosađanin

    27.01.2015 17:55
    zoran
    Samo po zakonu, u pravu si Zorane. Isto po zakonu vozilo mora biti registrovano (nema zadnju tablicu),učesnici u nezgodi moraju biti obučeni u fluo prsluke, trokutom se na razumnoj razdaljini obaveštavaju ostali učesnici u saobraćaju da se znaju prestrojiti.
  • Teodosije III

    27.01.2015 17:09
    @Zoran
    Snimak saobracajne nesrece na sred raskrsnice nije "licni zivot" vac javni. Da se to desilu u dvoristu vlasnika Fijata moglo bi da se podvede pod "licni".
  • Burger King

    27.01.2015 16:35
    Pravda za Žareta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti