FOTO: Komunalni haos na Telepu

Telepčani su tokom kišovitog perioda suočeni sa nekoliko komunalnih problema u Ulici Ćirila i Metodija.
Telepčani su tokom kišovitog perioda suočeni sa nekoliko komunalnih problema u Ulici Ćirila i Metodija.

Kako za 021 kaže stanovnik ovog dela grada Dejan Radejski, kod krivine kružnog toga često izleću vozila.

"Osim toga, čim padne kiša i bare potope trotoar, pešaci moraju da se kreću putem i rizikuju da budu pregaženi. Preko puta se nalazi gradilište, gde ili rade ili stoji kamion, uvek kod kružnog toka. Automobili često 'fino' uleću na krivini, a đaci iz škole i mi jadni Telepčani ne znamo šta ćemo", kaže Radejski.

On dodaje da se situacija pogoršava kada pada kiša, što je u ovom trenutku ogroman problem.

"Imali smo razne inicijative. Postavljali smo znakove upozorenja, apelovali mesecima, ali neko uvek skine ta upozorenja i ostanemo na nuli", kaže on.

Iz Zavoda za izgradnju grada kažu za naš portal da je trotoar u pomenutoj ulici u dobrom stanju, ali se na zelenoj površini uz trotoar nataložilo blato zbog obilne kiše.

"Blato se taloži i zbog građevinskih mašina, s obzirom na činjenicu da se sa druge strane ulice obavljaju radovi na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta. Nakon završetka radova, stručne službe ZIG-a izvršiće uvid u situaciju na terenu i, ukoliko evidentiraju neka oštećenja na pešačkoj stazi, izdaće nalog da se ista saniraju", poručuju iz ZIG-a.

Što se tiče kritične krivine, iz ZIG-a kažu da je pitanje bezbednosti već analizirano kroz saobraćajne studije tokom izgradnje.

Telepčanin Dejan Radejski dodaje da to nije dovoljno dobro. "To nama ne rešava problem. I dalje ćemo apelovati da se barem postavi bolja signalizacija", navodi on. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • poredjenje

    30.01.2015 17:36
    @anonimus-"kao nekad...
    ..u rumuniji sedamdesetih godina proslog veka.
    Taman smo tu negde."

    U pravu ste sto se tice "gradskog i drzavnog enterijera", ali je razlika bar nekoliko desetina milijardi dolara duga koje imamo dok ga oni nisu imali.
    Hvala "demokratiji" a narocito "naprednoj".
  • Mira

    30.01.2015 09:53
    Bezbednost dece iz škole Jožef Atila
    Pitam se ko brine o rasporedu gde idu autobusi?
    Dali je normalno da autobus ide oko škole Jožef Atila sa sve četiri strane.
    Molimo gospodu iz saobraćajnog da zazmisle o posledicama,a ne da se odluke donose na brzinu.A Telep nema ni jedno uređeno stajalište zašto?a prljavštine na sve strane mi stanovnici Telepa smo građani drugog reda,ali sve doprinose plaćamo kao da živimo u centru Zmaj Jovine.
  • -

    30.01.2015 08:07
    -
    dosao je na red telep za rusenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti