Suđenje po Devićevoj tužbi i dalje na početku

Posle 12 ročišta po tužbi Ilije Devića protiv Grada Novog Sada za naknadu štete od 56 miliona evra, postupak je i dalje na početku.

Posle 12 ročišta po tužbi Ilije Devića protiv Grada Novog Sada za naknadu štete u vrednosti od 56 miliona evra, postupak je i dalje na početku.

Na jučerašnjem ročištu Viši sud je naložio "Panonijabusu" i ATP "Vojvodina" da predaju svu potrebnu dokumentaciju na osnovu koje će sudski veštaci utvrditi koliku je štetu pretrpeo bivši vlasnik ATP "Vojvodine" Ilija Dević zbog nerealizovanih ugovora koje je potpisao sa novosadskom upravom 2006. godine o izgradnji nove autobuske stanice u Novom Sadu i, kako on tvrdi, preseljenju stare na novu lokaciju.

Juče je održano 12 ročište po redu, ali se nije odmaklo od početka jer sudski veštaci nisu utvrdili vrednost Devićeve imovine u "Mankopu" i "Mankop agraru" koji su zbog dugova bankama otišli na doboš. Za protekle tri godine veštaci nisu utvrdili ni koliko je sredstava uloženo u ATP "Vojvodinu" i "Panonijabus" jer im ove firme nisu dale potrebnu dokumentaciju.

Podsetimo, Dević je 2011. godine tužio Grad Novi Sad za nadoknadu štete i potražuje 56 miliona evra. On zahteva obeštećenje za sredstva uložena u izgradnju stanice, privatizaciju ATP "Vojvodina" od 2007, za štetu i izgubljenu dobit svojih preduzeća "Mankop" i "Mankop agrar", za štetu zbog prodaje poljoprivrednog zemljišta, kao i za duševne bolove.

Novo ročište je zakazano za 20. mart.

  • Gordi Građanin

    30.01.2015 13:13
    Za poniznog garđanina-Jajare
    Gradsko pravobranilaštvo treba da odgovara jer nije štitilo interes Grada! Primaju plate koje su za Upravu Grada enormne, verovatno to pravdaju da se beskompromisno komfrontiraju sa "moćnicima".
    Kako se vidi plate su uzimali, ali se nisu zamerali io sada mudro ćute.
  • 100%Taksista

    30.01.2015 12:54
    OVO, NAŽALOST ČITAJU SAMO OBIČNI LJUDI
    Dević se upustio u nemoguću misiju. Kako u Srbiji može neko da dobije parnicu protiv države, kada oni u momentu osmisle i promenu zakon da sve bude u korist države i to po zakonu. Koliko ima u Strasburu presuda donešenih u korist građana, i epilog isti kao da nije ni donesena presuda u korist građanina. Još veće zlo što onom ko je tužio iako je dobio parnicu naplaćuju sudske troškove ili konfiskuju imovinu. Deviću su trebali da plate. Ponavljaće oni postupak još 10 puta dok Dević ne umre i proglase naslednike nezakonskim za postupak. Ja sam tužio grad zbog Pavličićevog nepoštivanja zakona da donese MIN EKONOMSKU CENU Taxi usluga. Sa gradskim moćnicima taxi prevoza postavio odokativnu cenu koja odgovara samo njima koji Rentaju vozila, table.. i što je taxi jeftiniji to se i prosjaci voze taxijem, a lopovi mogu da ponude sve više vozila pošto ljudi nemaju posla pa pokušavaju da zarade za HLEB. Preko 2000 taksista dužni su državi poreze, a mnogi su pojeli automobile. Pavličić je doveo suca da na Privrednom sudu obori moju tužbu. Apelacioni sud odbija žalbu sa obrazloženjem da ustavni sud donese ocenu dali je Pavličić morao raditi po zakonu. Tako je SRBIJA ZEMLJA U KOJOJ PRAVO NEMA DRŽAVLJANSTVO I NE MOŽE DOBITI ADRESU STANOVANJA.
  • Toma

    30.01.2015 12:40
    poslati maji fakturu
    i njenom kolegi miroviću.

    u novom sadu moraju ustati qka i motika protiv ovih razbojnika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti