Još nisu počeli radovi u SNP-u

Obnova Srpskog narodnog pozorišta još nije počela, iako je zgrada zbog radova zatvorena za posetioce još pre tri nedelje.  
Obnova Srpskog narodnog pozorišta još nije počela, iako je zgrada zbog radova zatvorena za posetioce još pre tri nedelje.

Iz ove ustanove i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine najavljuju da bi rekonstrukcija uskoro trebalo da počne. Kako kažu u pozorištu, projektno tehnička dokumentacija je završena, a čekalo se na dozvole grada i inspekcije.

Portparol Fonda za kapitalna ulaganja, Nebojša Malenković, kaže za Radio 021 da će nakon predaje dokumentacije početi tenderska procedura koja ne bi trebalo da potraje dugo. "Fond za kapitalna ulaganja preko svojih respektivnih lista na kojima su kvalifikovani izvođači iz čitave Srbije može pod mnogo bržim uslovima da izabere izvođača nego što je to redovna procedura", rekao je on.

Direktor pozorišta, Aleksandar Milosavljević, ističe da radovi neće ugroziti početak sezone, budući da će u potpunosti biti prilagođeni probama i radu glumaca. "Ono što bi eventualno trajalo i posle početka sezone, a zbog čega bismo morali da odložimo njen početak, nećemo raditi ovog, već sledećeg leta, jer ovo jeste prva faza radova", kazao je on za 021.

Srpsko narodno pozorište dobilo je 180 miliona dinara za obnovu i opremanje svoje zgrade. Sledeće godine očekuje se početak druge faze radova , kada bi u zgradi bili izvedeni dodatni građevinski i molerski radovi, kao i popravka telefonske centrale i zvučna izolacija. (Asja Francisti)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti