Od sledeće godine potpuno obnovljena Betanija

Obnova najstarijeg dela "Betanije" biće završena do sredine novembra.
Obnova najstarijeg dela "Betanije" biće završena do sredine novembra. Trenutno su u toku građevinski i elektroinstalacioni radovi, a niži deo zgrade se nadograđuje kako bi imao dva sprata.

Portparol Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Nebojša Malenković, kaže za Radio 021 da će se nakon završenih radova, u saradnji sa klinikom, doneti odluka o tome kada i kako će ovaj deo zgrade biti opremljen. "Porodilište će dobiti najsavremenije uslove za svoje pacijente i time će se rešiti višedecenijski problem klinike koja je radila u teškim uslovima, a rad će se podići na kvalitetniji nivo", rekao je on.

Nakon završetka obnove, u ovom delu će biti službe konzervativne ginekologije, preoperativne i postoperativne nege, laboratorija i ordinacija za ultrazvučnu dijagnostiku. Biće obnovljen i operacioni blok, sa novim salama za uvođenje u anesteziju i buđenje iz nje.

U klinici će nakon rekonstrukcije biti 150 kreveta, a svaka soba će imati kupatilo. Radovi na obnovi počeli su u oktobru 2008. godine i vrede 694 miliona dinara.

  • NS

    22.07.2010 10:12
    Hmmm
    Da li to SLUCAJNO znaci da ce MOZDA biti uslova da konacno i ocevi prisustvuju porodjaju u Novom Sadu kao u normalnim drzavama? (o majkama, sestrama i drugaricama bolje da ne pitam jer bi mislili da sam sa druge planete)
  • Zgrožena novosađanka

    22.07.2010 09:00
    Strašno!
    Hahahahahaha...Bolje bi bilo da obnove radnike. Neka im se radnici nauce kulturi, postovanju, savesnosti... Grozno. Muka mi je od korumpiranisti, neljubaznosti, zavidnosti...Fuuuuuuuuuj! kako vasnije stid i strah od Boga sto se tako ponasate prema trudnicama!!!! Neka doticni malo odu nasajt: majka hrabrost i procitaju koliko njih nosi na dusi!!!! A pitaju se ljudi sto majke ne radjaju!!! Svaka cast kad se neko posle "Betanije" odluci ponovo poroditi. Tim mjakama spomenik treba podici. Strasno je sta rade!!!!
    Zgrazama se od Srbije čitave! Fuuuuuuuuuuj!
  • mama 14,10,8

    21.07.2010 18:12
    i opet obnovljena
    pre svakog od radosnih porodjaja ovo su bile reci na ulazu
    isto toliko pita je svecaon otvaran novi blok, obnovljen stari, prefarban donji, deratizovan srednji ,...
    ma pukoh od smeha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti