Smena urednice Novosadske TV

Glavna i odgovorna urednica "Novosadske televizije", Mirjana Vladisavljev, smenjena je, a na njeno mesto je došla dugogodišnja novinarka ove stanice, Smiljka Sejin.

Glavna i odgovorna urednica "Novosadske televizije", Mirjana Vladisavljev, smenjena je, a na njeno mesto je došla dugogodišnja novinarka ove stanice, Smiljka Sejin.

Kao glavni razlog za razrešenje navodi se njena višemesečna loša saradnja sa direktorom Andrejom Tomaševićem i redakcijom. Na sednici Upravnog odbora, utvrđeno je i da je bivša urednica prekoračila ovlašćenja i prava potpisa, zbog čega je najavljeno podnošenje krivične prijave protiv nje.

Međutim, Mirjana Vladisavljev demantuje ove tvrdnje. Kako je ona objasnila u svom saopštenju za javnost, rukovodstvo ju je primoralo da podnese ostavku na mesto urednice. Tu ostavku je ipak povukla posle nedelju dana, smatrajući da nije iznesena nijedna zamerka na njen rad. Ona ujedno tvrdi da je direktor Tomašević opstruirao njene pokušaje da poboljša rad redakcije, kao i da joj je branio da sa koleginicom razgovara na maternjem, slovačkom jeziku.

Na sednici Upravnog odbora je naloženo da se ovi navodi ispitaju i, ukoliko se utvrdi da u njima ima istine, sprovedu određene mere. U zaključku, predsednik odbora, Obren Markov, navodi da Tomašević nije izricao ovakve zabrane.

  • Neutralni posmatrac

    23.09.2010 12:22
    Bljutavo
    Ovde izmice ono glavno: Sta stvarni predmet i razlog spora i kako pravno stoje stvari. Izgleda da se i ne radi ni o kakvim pavnim vec o politickim prepucavanjima i demonstraciji fakticke moci i nemoci. o divljoj borbi za polozaje i dominaciju. Nije jedini primer.
  • dza bu buza

    24.07.2010 20:00
    Ej Tomasevicu, bre....gari...alo
    Dakle, Leskovac...pa Novi Sad.....pa ako ne znas kuda bi sada da pravis stetu, predlazem ti BiH. Eto, televizija OBN trazi coveka za citanje prognoze! Ti bi im dobro dosao, posto si sam po sebi elementarna nepogoda.
    Ukoliko si, ipak samouveren i planiras jos stete da napravis u NASEM GRADU, le-leeee tebi kad te sutnu ovi tvoji iz G17+! Kude ces onda? Ponov juzna pruga?
  • ZRENJANINCI

    23.07.2010 17:03
    UNV OSUDJUJE PONASANJE TOMASEVICA

    http://unv-vesti.blogspot.com/2010/07/direktor-novosadske-televizije-andrija.html


    DIREKTOR "NOVOSADSKE TELEVIZIJE" ANDREJA TOMAŠEVIĆ I U LESKOVCU OPTUŽIVAN ZA MOBING NAD NOVINARIMA


    NOVINARE NAZIVAO BUBAŠVABAMA

    Povodom smene glavne i odgovorne urednice "Novosadske televizije" Mirjane Vladisavljev, Udruženje novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina upozorava stručnu i širu javnost da njene žalbe o mobiranju od strane direktora Andreje Tomaševića nisu novina. Na sajtu ANEM-a istaknuto je saopštenje koje je potpisao Veran Matić, u kojem se Antić okrivljuje za mobing i otpuštanje troje novinara. Pozivamo gradsku vlast u Novom Sadu, u čijoj nadležnosti je "Novosadska televizija", da ispita utemeljenost optužbi bivše glavne i odgovorne urednice "Novosadske televizije". Neosporno je da je nova glavna i odgovorna urednica Smiljka Sejin jedna od najboljih u Novom Sadu, ali to ne menja činjenicu da je najverovatnije mobing rukovodioca nad prethodnicom postojao.
    UNV osuđuje način na koji je bivša glavna i odgovorna urednica smenjena, a odgovornost u tom pogledu je veća jer se "Novosadska televizija" izdržava novcem poreskih obveznika.

    INFORMATIVNA SLUŽBA UNV


    Ovom reagovanju pridružujemo i arhivsko saopštenje ANEM-a, u celini.



    Saopštenje ANEM-a - troje novinara otpušteno u Leskovcu


    BEOGRAD, 3.7.2002 - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) u svom današnjem saopštenju protestovala je povodom otkaza datog novinarima leskovačkih opštinskih nedeljnih novina "Naša reč" Verici Batorević-Božović, Slobodanu Tomiću i Ljiljani Stojanović. Verica Batorević-Božović, Slobodan Tomić i Ljiljana Stojanović poštom su 1. jula dobili rešenje o otkazu, pošto su odbili da potpišu Ugovor o radu sa čijim odredbama se nisu slagali. Rešenja o otkazu potpisao je v.d. direktor Andreja Tomašević kome je mandat istekao još pre sedam meseci. Batorević-Božović, Tomić i Stojanović su i pre otkaza bili izloženi pretnjama i šikaniranju, a u jednom od brojeva "Naše reči" v.d. direktora ih je nazvao bubašvabama. Primedbe otpuštenih novinara na ugovor o radu, zbog kojih je došlo do sukoba sa v.d. direktorom, bile su brojne, od toga da su isticali nezakonitost potpisivanja ugovora jer je Andreji Tomaševiću mandat istekao, do ukazivanja na to da pojedine odredbe nisu u skladu sa Zakonom o radu, odnosno da predstavljaju očigledan pokušaj disciplinovanja novinara, njihovog svođenja na činovnike i ugrožavanja profesionalnih prava i sloboda. ANEM je u svom saopštenju ukazao na to da u pravnom vakuumu koji se održava time što se ne usvajaju novi medijski zakoni ni pitanja prava i odgovornosti novinara nisu regulisana na način koji bi odgovarao zahtevima profesije. ANEM je ponovio svoj poziv rukovodstvima i osnivačima ovog medija da nastoje da pronađu rešenje kako prava novinara ne bi bila ugrožena i kako bi se u isto vreme očuvao profesionalizam medija. Veran Matić, predsednik ANEM-a

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti