Zelena stranka - prva stranka sa dva predsednika

Prva Izborna skupština novoosnovane Zelene stranke održana je proteklog vikenda u Novom Sadu u prisustvu članstva iz cele Srbije.
Prva Izborna skupština novoosnovane Zelene stranke održana je proteklog vikenda u Novom Sadu u prisustvu članstva iz cele Srbije.

U skladu sa statutom, Zelena stranka nema predsednika, nego ima kopredsednički sistem unutrašnje organizacije.

To znači da se svaka odluka mora doneti konsenzusom, a ovaj sistem je uveden po uzoru na evropske zelene. Kao kopredsednici jednoglasno su izabrani Goran Čabradi iz Novog Sada i Aleksandar Fragner iz Beograda. Potpredsednici stranke su Branislava Jeftić i Ratko Bajčetić iz Novog Sada, te Dragan Tomašević iz Gornjeg Milanovca.

Zelena stranka je registrovana u novembru, a u registar političkih stranaka upisana je kao 100. partija u Srbiji. Zelena stranka nastala je od nezadovoljnih članova nekadašnjih Zelenih Srbije koji su rešeni da ne dozvole propast "zelene ideje" u Srbiji.

  • Sanja

    03.02.2015 18:04
    Ima nas
    Baviti se danas politikom je sramota.Na tu kartu i igra sadašnja politička sccena.Politika je rezervisana za ljude niskog moralnog kodeksa,lopove,ljude koji prave kompromise sa tajkunima.E pa tome je došao kraj.Zeleni imaju hrabrosti da ustanu i pokažu da hoćemo bolju i zdraviju budućnost.
  • Ratko Bajčetić

    03.02.2015 16:05
    Simi, Anonimusima i ostalima....
    To što je neko nešto čuo 100 puta, a nije se ostvarilo, ne znači da i neki 101. put neće biti ostvareno. Cilj nije dolazak na vlast, to je put, a cilj je promena društva, osmeh na licu građana i uspostavljanje novih realnih sistema vrednosti. Ali da se ne ponavljam. Cilj Zelene stranke se značajno razlikuje od drugih stranaka!
    Ulazak u vlast sa, kako rekoste, "dokazanim ološem", je nemoguć i o tome u Zelenoj sranci nema dilema. Ako drugih, poput nas nema, ostaćemo usamljeni, ali onda i ovoj državi nema spasa. Podržaćemo svaki pametan potez, bilo od kaga da dolazi, ali ćemo i rušiti svaki pokušaj malverzacija, lopovluka i javašluka.
    Kako jedan od Anonimusa reče, "Pošten čovek nema šta da traži u politici". Znam i da je to opšte mišljenje, ali ako se pošten čovek uvek drži po strani, onda će mu ološ uvek biti na svim nivoima vlasti.
    E pa dragi moji, ako ćete da se držite po strani i puštate da ološ otima i vašu i budućnost vaše dece, ostanite takvi. Mi nećemo! Moj sin mora da ima neku svetliju budućnost, a ja sam tu da se borim, ne samo za njegovu budućnost i osmeh, nego i za decu onih "nezainteresovanih". Hoćete promene, a da se ne uključite u njih i da sedite po strani? Ne teramo vas, sedite i dalje, ali bar ne kudite one koji se uključuju i koji vide svetlo na kraju tunela.
    Možda jesmo idealisti i Don Kihoti, ali nas je puno i svaki dan nas je sve više i više.
  • Sima

    03.02.2015 09:12
    @Bozidar Micic
    Kao sto sam rekao, culi smo to 100 puta. Zasto ste u politici ako nemate motive da upravljate ovom drzavom, u suprotnom moracete praviti politicke kompromise - mozda ne danas, ali sutra sigurno - da prihvatite neku koaliciju sa vec dokazanim olosem, da uzmete koji dinar jer "cilj opravdava sredstva" i sl. Poenta je da se ostavite copy/paste politickih programa, vec da uradite nesto za opste dobro, jer se tako stice poverenje.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti