DS: SNS preko svojih aktivista podnosi krivične prijave

Gradski odbor Demokratske stranke ocenio je danas da Gradski odbor SNS-a ima "dve aktivnosti" - molbe Aleksandru Vučiću da organizuje miting samopodrške i saopštavanje vesti iz tužilaštva, "u kom preko svojih aktivista" podnosi krivične prijave protiv predsednika DS-a Bojana Pajtića.
Gradski odbor Demokratske stranke ocenio je danas da Gradski odbor SNS-a ima "dve aktivnosti" - molbe Aleksandru Vučiću da organizuje miting samopodrške i saopštavanje vesti iz tužilaštva, "u kom preko svojih aktivista" podnosi krivične prijave protiv predsednika DS-a Bojana Pajtića.


Demokrate smatraju da je neuobičajeno da Gradski odbor bilo koje stranke saopštava vesti iz tužilaštva, te da je nejasno "zbog čega je SNS podnela krivičnu prijavu kada sama donosi presude za besmislene optužbe", i najavljuju da će zbog toga podneti tužbu.

Gradski odbor DS-a traži od naprednjaka da, "kada već imaju informacije iz tužilaštva", saopšte građanima dokle je stigla istraga u slučaju protiv Maje Gojković. "Četiri miliona evra već skinuto sa računa Novog Sada, a Vrhovni kasacioni sud je u svojoj presudi upravo nju optužio da je svesno nanela tu štetu Gradu", navode iz DS-a.

Gradski odbor SNS saopštio je ranije danas da je protiv predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića, bivšeg potpredsednika te vlade Dragoslava Petrovića i neimenovanog vlasnika preduzeća "Globus auto" u stečaju, podneta krivična prijava zbog "prevare sa elektromobilima u bivšoj farmi pilića u Debeljači".

Podnosilac krivične prijave, građanin Z. Savanov iz Debeljače, kako se navodi u saopstenju naprednjaka, "dokazuje da je pokrajinski budžet oštećen za 50 miliona i 800.000 dinara, odnosno 633.394 evra, koje su Pajtić i Petrović, kao subvenciju za otvaranje pogona nove tehnologije, isplatili vlasniku Globus auta 2008. godine".
  • Milan108

    03.02.2015 19:33
    Pajtica polako stize ono sto je radio predhodnih godina i sve izlazi na videlo!
  • siki82

    03.02.2015 11:07
    komentar
    Svi smo svesni da su optužbe protiv Pajtića istinite,to se vidi na nekoliko primera,prvo Vojvodinu je opustošio,drugo nije prva njegova malverzacija za koju se zna,treće nije bez razloga izgubio poverenje gradjana,četvrto služi se lošim trikovima zarad fotelje...
  • BACKA

    03.02.2015 10:56
    jula
    Sve bi ovo bilo dobro da Vojvodina nije upropastena i osiromasena pa neka se prepucav ako hoce,. medjutim morace Pajtic kao covek koji je tolike godine na cewlu Vojvodine da odgovori i na ova i jos mnoga pitanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti