Milivoju Vrebalovu ipak određen jednomesečni pritvor

Potpredsedniku Skupštine Vojvodine Milivoju Vrebalovu određen je pritvor po odluci sudskog veća u Zrenjaninu.
Potpredsedniku Skupštine Vojvodine i članu Predsedništva DS Milivoju Vrebalovu određen je pritvor do 30 dana po odluci sudskog veća u Zrenjaninu.

Vrebalov je saslušan 27. januara ove godine, a sudija u Zrenjaninu je procenio da nema elemenata za određivanje pritvora do 30 dana.

Nadležni tužilac je tada tražio da se Vrebalovu odredi pritvor do 30 dana zbog navodne mogućnosti uticaja na svedoke. Sudija je taj zahtev odbacio kao neosnovan, a tužilaštvo u Zrenjaninu se žalilo.

Vrebalov je pritvoren zbog sumnji u malverzacije prilikom izvođenja radova na objektu dvorca Heterledi u Novom Bečeju, koji je trebalo da služi deci sa smetnjama u razvoju, ali taj posao, koji je finansirao Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, nikada nije okončan. Vrebalov je tada bio gradonačelnik Novog Bečeja, a ranije je medijima rekao da je opština tužila izvođača radova zbog neizvršenog posla.

Radove je izvodila firma "Gardi", a vlasnik te firme Igor R. pritvoren je ranije u Novom Sadu, po drugoj optužnici. Privedeni i pušteni su bili i Stojan S. i Zoran J, obojica iz firme IBS koja je tada vršila nadzor na radovima na dvorcu Heterledi.
  • Snezana

    04.02.2015 14:45
    Tako i treba
    Trebao je ostati u pritvoru jos onda kada je saslusan. Kako kazu: "Nicija do zore gorela nije", tako se i ova gospoda izvuci nece.
  • Toma

    04.02.2015 10:25
    "konačno rešenje" vucicevo
    Isti događaji kao u nemačkoj 30ih. Vlast se identično ponaša.

    Da li ćemo ikada čuti rezultate vezano za tomin džak listića?
    Da li ćemo ikada čuti rezultate kupovine glasova u NS?

    Da li ćemo ikada čuti šta se desilo sa džipadžijama u crnom koji su napadali glasače na lokalnim izborima širom države?

    Da li ćemo čuti ko su ćelavi koji su nepozvano "obezbeđivali" gradsku skupštinu u trenutku kada je vucevic obezbeđivao većinu sa kupcima glasova?
  • vuk

    04.02.2015 08:56
    pad ...
    Ko visoko leti, nisko pada...Do[ao im glave peti oktobar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti