DS traži smenu Dejana Mandića

Odbornici Demokratske stranke u Skupštini grada optužuju člana Gradskog veća Dejana Mandića da je u sukobu interesa zbog angažovanja u banci u kojoj Grad deponuje novac.
Odbornici Demokratske stranke u Skupštini grada optužuju člana Gradskog veća Dejana Mandića da je u sukobu interesa zbog angažovanja u banci u kojoj Grad deponuje novac.

Prema rečima novosadskih opozicionara, ali i prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, Mandić je član Saveta AIK banke i za to prima 40.000 dinara, ali je problem u tome što Grad upravo u toj banci ima depozit od milijardu dinara.

Novac je uložen "po viđenju" i zbog toga Grad dobija minimalnu kamatu. Odbornici pitaju zbog čega novac nije oročen.

Sredstva su u AIK banku prebačena 2013. godine i od toga bi Grad, uz bolju kamatu, dobio više novca. Novac je na račun banke prebacivan dva puta: 300 miliona prebačeno je 12. marta 2013. godine, a 700 miliona prebačeno je 7. avgusta iste godine.

Odbornik DS Goran Radojev rekao je da je nedopustivo da član Gradskog veća sedi u bilo kojoj banci, pogotovo u Savetu. "To je sukob interesa ako se uzme u obzir da je značajan deo iz budžeta deponovan u toj banci", navodi Radojev, a prenosi Blic.

Iz te stranke zahtevaju da Mandić podnese ostavku, a ako to ne učini onda bi trebalo da ga gradonačelnik Miloš Vučević razreši dužnosti, smatraju u DS-u.

Iz Gradske kuće nisu odgovorili da li je Mandić još uvek u Savetu AIK banke, te zašto pare iz budžeta u toj banci nisu oročene. Ni sam Mandić nije odgovarao na pitanja novinara ovog lista.

  • nss

    06.02.2015 10:04
    ista rezija samo drugi glumci...sve ovo gledamo godinama samo nije pera nego djoka
  • Mariana

    06.02.2015 04:26
    Da je bar DS tako brinuo o gradskim finansijama dok je bio na vlasti u gradu, a oni ostavili opeljesenu gradsku kasu.
  • Toma

    05.02.2015 14:41
    istine radi
    Ds je predao vlast sa 6 milijardi dinara na računu, cca 60 miliona evra.
    SnS je odmah dao 4 miliona evra za maju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti