Uklonjen antimuslimanski grafit

Antigrafit jedinica "Gradskog zelenila" uklonila je grafit mržnje prema pripadnicima muslimanske veroispovesti, koji je bio ispisan na zidu zgrade na Somborskom bulevaru 117.

Antigrafit jedinica "Gradskog zelenila" uklonila je grafit mržnje prema pripadnicima muslimanske veroispovesti, koji je bio ispisan na zidu zgrade na Somborskom bulevaru 117.

Glavni vojvođanski imam Muhamed Ziljkić smatra da je pisanje tog grafita individualni čin i da zasigurno neće poremetiti odnose koje pripadnici muslimanske veroispovesti održavaju sa svojim sugrađanima.

Ziljkić je izrazio i spremnost da se Islamska zajednica u Novom Sadu aktivno uključi u akciju uklanjanja grafita sa gradskih fasada.

Vršilac dužnosti direktora "Gradskog zelenila" Aleksandar Bogdanović osudio je ispisivanje grafita mržnje, kako protiv muslimanske verske zajednice, tako i svih grafita sličnog sadržaja. Po njegovim rečima, grafiti mržnje ne spadaju u tradiciju i kulturu stanovnika Novog Sada, a njihovo ispisivanje je upravo ono što nije novosadski.

Bogdanović je rekao da je od formiranja "Antigrafit jedinice" uklonjeno nekoliko stotina grafita u gradu, a da će sledeće nedelje, ukoliko to vremenske prilike dozvole, na red doći Srpsko narodno pozorište čija je fasada u katastrofalnom stanju.

  • 05.02.2015 11:39
    Amateri, učite kako se radi.
  • 04.02.2015 20:41
    Svaki put kada se vratim u Novi Sad sa puta u inostranstvo spopadne me muka i povraca mi se kada od momenta ulaska u grad vidim isarane table, saobracajne znakove, kontejnere, fasade, ograde,... Znači, nema kvadratnog metra grada Novog Sada a da nije isaran grafitima. Svinjac, zivimo u svinjcu. I kada covek izadje u grad i vidi tu gomilu grafita skenja mu ionako skenjan zivot, kao da se nalazi na ulicama grada iz onih apokaliptickih filmova gde vlada vecno sivilo. Pun je grad pravda za ovog, pravda za onog, murala ubijenim navijacima koji da nisu ubijeni oni bi ubili nekog. Nema zgrade i ćoska, raskrsnice u gradu a da nauvijacki šljam nije grafitom zapišao svoju teritoriju. Svaki put kada kroz prozor sobe pogledam dole na ulicu umesto da vidim nesto lepo vec godinama gledam gomilu smrdljivih grafita ciji se broj iz dana u dan povecava. U 21. veku živimo u štali a ne u gradu.
  • ja

    04.02.2015 19:33
    on
    Ima i 3 grafita jako ruzna kod kruznog toka u vjeterniku...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti