Kako napredovati i postati kreator svog života?

Besplatna radionica o značaju i ulozi life coach-inga u privatnom i poslovnom životu održava se sutra u Novom Sadu.
Besplatna radionica o značaju i ulozi life coach-inga u privatnom i poslovnom životu održava se sutra u Novom Sadu.

Udruženje za mlade Biznisnova u četvrtak 5. februara pokreće Školu životnih veština (Life Coach akademija), a prva predavanja održaće En Benkroft i Pol Diorio.

Benkroft već 25 godina profesionalno pomaže ljudima po celom svetu. Kroz iskustvo u radu sa decom, starima i vođenju sopstvenog biznisa osmislila je program kroz koji ljudima pomaže da razviju svoje potencijale. Njen sistem rada zasnovan je na principu objektivnog slušaoca koji ljudima pomaže da sagledaju svoje greške kao tačke učenja i upotrebe ih za dalji napredak u životu. Predavanje sadrži i praktične vežbe koje će učesnicima omogućiti da razmotre sopstvene stavove, obrasce razmišljanja, životne prioritete i ciljeve. Nakon toga će primeniti metod koji En Benkroft koristi u radu sa svojim klijentima "životni ciklus" i proći korake od kreiranja ideje do realizacije i ostvarenja svojih ciljeva, potencijalne prepreke na tom putu i načine razmišljanja i delovanja koji im mogu pomoći.

Diorio je psihoterapeut sa usmerenjem u transakcionoj analizi i sa 15 godina iskustva u oblasti savetovanja grupa i pojedinaca. Njegovo predavanje se zasnova na teoriji osnažujuće dinamike TED koja nudi rešenje za Karpmanov dramski trougao. Umesto uloge žrtve možemo postati kreatori. Kreator je neko ko posvećuje vreme tome da razmišlja šta je to što želi - šta mu je dugoročni cilj ili vizija. Kreatori su orijentisani na rezultate, a ne na problem. Problemi će se uvek javiti, ali možemo ih doživeti drugačije. Problem je soba ili situacija koja primorava kreatora da razjasni svoj cilj. Oni nas podstiču da se izjasnimo o tome šta je to što želimo, i da fokusiramo naše napore u pravcu približavanja tom cilju.

Besplatno predavanje će se održati u prostorijama Biznisnove, Železnička 13, od 18:30 do 20:30h. S obzirom da je broj mesta ograničen, prijavljivanje zainteresovanih je putem fejsbuk poruke. Više informacija je na web stranici www.biznisnova.com.

  • 1 NS

    05.02.2015 06:56
    Svetla tačka
    Već je popunjeno. Frago mi je. S druge strane šteta jer 99% ljudi ovde nikad nije ni čulo da se (sopstvenim) životom može upravljati.
  • 05.02.2015 05:31
    neće te se vi hleba najesti od tog "life coach-inga"
  • Anonimus

    04.02.2015 14:33
    Kako napredovati i postati kreator svog života? Što pre otici iz ove države...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti