Počela izgradnja cevovoda između Kisača i Rumenke

Počeli su pripremni radovi na izgradnji poveznog cevovoda, dugog oko 5.800 m, kojim će otpadne vode iz Kisač biti odvođene do prečistača u Rumenki, čija izgradnja je u toku.
Počeli su pripremni radovi na izgradnji poveznog cevovoda, dugog oko 5.800 m, kojim će otpadne vode iz Kisač biti odvođene do prečistača u Rumenki, čija izgradnja je u toku.

Predviđeno je da se otpadne vode naselja Kisač, od glavne crpne stanice u Ulici Janka Gombara, odvode trasom regionalnog puta R-127 na deonici Kisač-Rumenka, sa prelaskom preko kanala DTD i dalje kroz Rumenku do kolektora u Kosovskoj ulici, odakle se dalje šalju do postrojenja za prečišćavanje.

Izgradnjom tranzitnog kolektora Kisač-Rumenka, kao i izgradnjom prečistača, stvoriće se tehnički preduslovi za stavljanje u funkciju buduće kanalizacije u Kisaču. Radove na izgradnji cevovoda izvodi firma DOO "Bulevar company", rok za završetak posla je 190 dana, dok je ugovorena vrednost investicije skoro 95 miliona dinara.

- Činjenica da je načinjen prvi korak u realizaciji ove značajne investicije naročito će obradovati stanovnike Kisača jer će uskoro početi radovi na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u ovom naselju, čime će biti rešen višedecenijski komunalni problem i samim tim omogućiće im se kvalitetniji uslovi za život. Ova investicija još jednom dokazuje da je ulaganje u izgradnju kanalizacionih sistema, posebno u prigradskim naseljima, i dalje jedan od glavnih prioriteta Zavoda za izgradnju grada. Nakon rešavanja problema odvođenja otpadnih voda u Veterniku, Kovilju, Budisavi, Stepanovićevu, na red je došao i Kisač - rekao je direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Višnjić takođe naglašava da će, sem izgradnje kanalizacije u Kisaču, ZIG ove godine realizovati još nekoliko kapitalnih infrastrukturnih projekata.

  • Niki

    06.02.2015 07:20
    Budisava
    Pocelo je i kod nas u Budisavi da se radi.Pohvale!!!!
  • Remorker

    06.02.2015 06:57
    Sve je ovo farsa ! Pocinju predizborne lazi! Da je precistac gotov, Rumencani prikljuceni na kanalizaciju pa bih i razumeo da se i Kisac prikljucuje. Ovako mi nije nista jasno .
  • Zilijen

    06.02.2015 00:28
    Sada ce i u Kisacu biti resen problem kanalizacije. Tako ce sva mesta u okolini Novog Sada biti pokrivena kanalizacionom mrezom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti