Ilija Dević: Obavestiću EU o postupcima tužioca

Bivši vlasnik ATP Vojvodine, Ilija Dević najavio je da će obavestiti Evropsku komisiju o postupcima osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, koji je odbacio njegovu krivičnu prijavu za aferu oko izgradnje međumesne autobuske stanice.

Bivši vlasnik ATP Vojvodine, Ilija Dević najavio je da će obavestiti Evropsku komisiju o postupcima osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, koji je odbacio njegovu krivičnu prijavu za aferu oko izgradnje međumesne autobuske stanice.

"O podnetoj prijavi, načinu odbacivanja, postupcima tužioca koji su u potpunosti suprotni zakonu, obavestiću nadležne u Evropskoj komisiji i organe koji će ispred te institucije proveravati rad pravosudnih organa pri otvaranju poglavlja 23-24 za pristupanje EU", naveo je Dević u saopštenju. On je ocenio da je tužilaštvo u Srbiji "rak rana srpskog društva", jer i dalje radi "pod pritiskom tajkuna, moćnika, kriminalnih grupa, a u želji da bude dopadljivo političarima".

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je Devićevu krivičnu prijavu protiv bivše gradonačelnice Novog Sada Maje Gojković, bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada Igora Mirovića i još osam osoba, "zbog sumnje da su Novom Sadu pričinili štetu od 400 miliona dinara, koja je dokazana pravosnažnom izvršnom sudskom presudom, po kojoj je Grad Novi Sad ATP Vojvodini platio štetu".

Dević je optužio Više javno tužilaštvo u Novom Sadu da je "bez ikakvog razloga, sa namerom da osujeti pokretanje krivičnog postupka i motivisano činjenicom da se radi o visokim funkcionerima Srpske napredne stranke (SNS) i državnim funkcionerima prosledilo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužiocu".

Dević je 2006. godine zaključio ugovor sa tadašnjom gradonačelnicom Majom Gojković o izgradnji nove autobuske stanice. Taj objekat je završen, ali grad nikada nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju. Zbog dospelih rata kredita, ATP Vojvodina je otišla u stečaj, a Dević je podneo tužbu za naknadu štete.

Grad Novi Sad je osuđen da plati Deviću 300 miliona dinara sa kamatom. Opozicija je u više navrata prozivala visoke funkcionere Srpske napredne stranke Maju Gojković i Igora Mirovića, zbog afere sa ATP Vojvodinom.

  • Toma

    11.02.2015 18:41
    posle revolucije
    ćete u zatvoru vas troje imati vremena do kraja zivota da raspravljate ko je kriv, dok nosite kamen. Ko zna koga je sve devic placao da mu se omoguci kradikalski monopol, pored maje i zigora.
  • novosađanin

    11.02.2015 07:16
    nazadnjak
    A kako je lepo bilo dok ste bili u istom radikalskom kolu. Radili ste šta ste hteli. Sada oni nastavljaju a ti si izvisio. U svakom slučaju ti koji kukaju smo MI.
  • Sandokan

    10.02.2015 18:02
    ura
    Gospodin neka se žali, svako ima pravo na to, samo da je cvecka neka i nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti