Vrelovod ide po planu

Novosadska toplana u proteklih mesec dana uradila je trećinu posla na izgradnji poveznog vrelovoda od Glavne razdelne stanice do Toplane ''Sever''.
Novosadska toplana u proteklih mesec dana uradila je trećinu posla na izgradnji poveznog vrelovoda od Glavne razdelne stanice do Toplane ''Sever''.

Reč je o najvećoj investiciji tog preduzeća u ovoj godini, koja bi, kako se najavljuje, trebalo da omogući sigurno grejanje za 50 hiljada domaćinstava u Novom Sadu. Direktor Toplane Vladimir Jelić izrazio je očekivanje da će radovi biti završeni u roku, do 1. septembra. ''Reč je o projektu na koji Novi Sad čeka već 30 godina. Vrelovod je dugačak 1.800 metara i to je investicija koja se ne može odlagati'', istakao je Jelić, dodajući da je dosad bilo manjih problema zbog vremenskih uslova, ali da se radi po planu.

Vrednost ove investicije je oko 216 miliona dinara, od čega je 172 miliona izdvojeno iz gradskog budžeta, a ostatak finansira Toplana. Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović naglasio je značaj izgradnje vrelovoda, napominjući da je ovaj posao najavljen još pre ekonomske krize. ''Ovim radovima nećemo završiti sve što je planirano. Ostaju kapitalne rekonstrukcije na Toplani 'Sever'. Ipak, trudimo se da učinimo sve da građani koji žive na potezu od Železničke stanice do Limana, istočno od Podbare, imaju kvalitetno i stabilno grejanje'', dodao je Jovanović.

Trasa novog vrelovoda prolazi kroz staro jezgro Novog Sada, ulicama Filipa Višnjića, Jovana Cvijića, Gundulićevom, Kisačkom, Kraljevića Marka i Bulevarom Jaše Tomića. Direktor Toplane izvinio se sugrađanima zbog zakrčenog saobraćaja u ovim ulicama i zamolio za strpljenje do septembra i završetka radova.

Novi tarifni sistem od septembra

U septembru se očekuje i usvajanje novog tarifnog sistema, na koji se čeka već nekoliko meseci, što će omogućiti naplatu grejanja po utrošku. Prema rečima portparolke Toplane Jelene Vujin, ukoliko Evropska banka za obnovu i razvoj bude kreditirala projekat, to preduzeće će nabaviti i ugraditi opremu za svih 85 hiljada stambenih potrošača u Novom Sadu, a u tom slučaju će oprema po grejnom telu koštati oko 50 evra, što će se plaćati na rate, na dve do tri godine.

  • T

    22.07.2010 20:31
    SPO
    @Anonimus, nema pojma sta radite vi u vase radno vreme, niti sta rade oni iz SPO-a, ali ja sam sada na godisnjem i imam vremena da pisem komentare, kada vec ne idem na more.

    Koliko sam primetio, i ti imas viska vremena, jesi li i ti na godisnjem ili radis u nekom gradskom preduzecu?
  • KONOBAR

    22.07.2010 15:05
    Ima covek savetnika
    Da li je uopste vazno da li je fakutet u Zrenjaninu, Novom sadu ili Sremskim Karlovcima.
    Ima covek savetnika iz reda ugostitelja.
    Mozda je i to razlog zasto se kafa vise pije nego sto se radovi rade!?
    A taj gospodin sa fakulteta u Zrenjaninu ne spominje da radovi kasne pored ostalog i zbog toga sto danima nisu znali koja je cev leva, a koja desna!!!
  • @t

    22.07.2010 11:52
    verovatno je procenio da je tehnoloski fakultet u novom sadu previse lak pa nije hteo da se ponizava i otisao u zrenjanin da se dokaze :)))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti