"Stopa kriminala u Novom Sadu manja"

Načelnik PU Novi Sad Siniša Radaković izjavio je da je stopa kriminaliteta u poslednjih pet meseci smanjena za više od 14 odsto.

Načelnik PU Novi Sad Siniša Radaković izjavio je da je stopa kriminaliteta u poslednjih pet meseci smanjena za više od 14 odsto.

On je na prijemu u Gradskoj kući gde mu je uručeno priznanje Grada za uspešan rad naveo i da se beleži porast broja rasvetljenih krivičnih dela.

"U poslednjih pet meseci sva krivična dela, ubistva i teška ubistva su rešena, izuzev dva slučaja na čijem rasvetljavanju se intezivno radi. Kada govorimo o zapleni narkotika, beležimo dobar rezultat u istom periodu kada smo zaplenili oko 215 kilograma različitih narkotika", navodi Radaković.

Inače, na prijamu u Gradskoj kući je gradonačelnik Miloš Vučević primio pripadnike PUNS-a i Žandarmerije koji su svojim radom zaslužili nagrade koje Grad po Odluci iz 2013. godine dodeljuje policajcima za izvanredne rezultate u visini od 40.000 dinara.

Priznanja su dobili načelnik PU Novi Sad Siniša Radaković, komandant Žandarmerije u Novom Sadu Radislav Stalević, načelnik Odeljenja za suzbijanje kriminaliteta u novosadskoj policiji Saša Barjaktarović i pripadnik Žandarmerije Dejan Obrenović, koji je učestvovao u hapšenju državljanina Republike Slovačke za kojim je bila raspisana Interpolova poternica.

"Prema važećoj Odluci Grada, danas smo nagradili četvoro pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na teritoriji Novog Sada. Tim činom pružamo podršku kako načelniku Siniši Radakoviću, tako i svim pripadnicima MUP-a Grad Novi Sad će uvek pomagati one koji svojim predanim radom vode računa o bezbednosti građana. Očekujem da pripadnici PU Novi Sad, kao i pripadnici novosadskog odreda Žandarmerije nastave još agilnije i odlučnije da se bore za bezbedniji grad. Sigurno je da neće biti usamljeni u toj misiji, jer je to zadatak svih nas, pre svega u preventivnom delovanju, ali oni, kao nosioci aktivnosti vezanih za represivno delovanje iziskuju i neizostavnu podršku Tužilaštva", rekao je gradonačelnik i čestitao nagrađenima.

  • Nela

    22.05.2015 07:55
    potvrdjujem navode
    U potpunosti sam saglasna sa navodima iz teksta novosadjanina koji se stidi umesto nadleznih.
    Ne zelim nista da ponavljam sto je rekao vec samo zelim da kazem da se i ja stidim umesto nadleznih i nadam se da ce se ovo osecanje kod nas promeniti jednog dana kad se bude ispravno postupalo.
    Pozdrav
  • Novosađanin

    19.02.2015 18:48
    Ti, koji si me negativno lajkovao, ili radiš na šalteru ili mrziš Kosovare. No, šalu u stranu, nemam ja ništa protiv gospodina Radakovića, ali smo očekivali više od njega. Šefove raznih službi, između ostalih i šefa za lične isprave, nije promenio; moja je pretpostavka da čak nije ni upoznat sa svim navedenim u mom komentaru s kojim sam samo želeo da skrenem pažnju, pa velim, valjda će neko pročitati od njegovih pozananika i skrenuti mu pažnju. Običan narod (čitaj: glasači)će rad policije oceniti na osnovu svog ličnog iskustva, a manje po objavljenim hapšenjima narko dilera i sličnih kriminalaca, o kojima se ionako u vrlo kratkom vremenu mediji prestaju da pišu (Zašto?), ali šalteri ostaju naša svakodnevnica.
  • IME

    19.02.2015 15:39
    da se krećem samo noću po gradu pomislio bi da je uniforma narodne milicije obavezno svetleći prsluk pošto ovih bez prsluka noćom baš i nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti