Manje kriminala oko škola?

Samo u sredu oko novosadskih škola pronađeno je jedno lice sa poternice, jedan bokser, dva noža i pet grama marihuane, saopšteno je na sednici gradskog kordinacionog tela za borbu protiv nasilja školama.
Samo u sredu oko novosadskih škola pronađeno je jedno lice sa poternice, jedan bokser, dva noža i pet grama marihuane, saopšteno je na sednici gradskog kordinacionog tela za borbu protiv nasilja školama.

Oficir policije Dejan Drobnjak kaže da je to rezultat kontinuirane akcije "Školarac" koja traje od juna prošle godine.

Prema njegovim rečima, tokom ovog perioda je povećana bezbednost jer je zabeleženo 85 krivičnih dela oko škola što je za 20 manje nego u istom periodu godinu dana ranije. Isti podaci govore i da je zabeleženo i manje prekršajnih dela, ukupno 36 prekršaja, od čega je 65 odsto zabeleženo na teritoriji Novog Sada.

Podsetimo da je u sredu načelnik novosadske policije izjavio da je poboljšana bezbednost u gradu.

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić je na sednici izjavio da se radi na uvođenju i modernizaciji video nadzora u svim školama. Koordinacionog tela podržalo je i pilot projekat uvođenja metal-detektor vrata u Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn" i zadužio Upravu za obrazovanje da obezbedi sredstva za realizaciju ovog projekta.

  • 19.02.2015 21:15
    Podrzavam
    Tako je to kada se prostitucija maloletnika i dilovanje organizuju i vode na pravi nacin a ne gde ko i kako stigne.
  • Sestic

    19.02.2015 17:36
    Ako ne vodimo racuna o deci, o kome cemo?
  • Zvezdica

    19.02.2015 17:35
    Daj Boze, da ovakvi projekti zazive, poznavajuci nas mentalitet, bojim se da pri prvoj promeni vlasti sve ovo pada u vodu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti