Simbol divlje gradnje "Spasilda" prodaje se za milion evra

Jedan od simbola divlje gradnje u Novom Sadu, objekat "Spasilda" na Bulevaru oslobođenja, ponuđen je na prodaju po ceni od 1.050.000 evra.

Jedan od simbola divlje gradnje u Novom Sadu, objekat "Spasilda" na Bulevaru oslobođenja, ponuđen je na prodaju po ceni od 1.050.000 evra.

Kako se navodi u oglasu na sajtu www.nekretnine.oglasi.rs u ponudi je 360 kvadrata poslovnog prostora, pri čemu je moguća nadogradnja do pet spratova.

U oglasu piše i da je objekat uknjižen, nedavno renoviran, da ima parking, garažu i drugo, kao i da je prodavac spreman za zamenu za kuće i stanove, tj. nekretnine uz doplatu.

Podsetimo da je višespratna "Spasilda" nikla devedesetih godina na Bulevaru oslobođenja među kućama, jer tada još nije bilo sagrađenih zgrada u tom delu bulevara. Zbog svog izgleda i toga što je zauzela trotoar postala je jedan od simbola divlje gradnje u Novom Sadu.

Nakon što je proklamovana borba protiv divlje gradnje 2001. godine, tadašnja gradska vlast na čelu sa predsednikom Izvršnog odbora Branislavom Pomoriškim pokušala je da je sruši do temelja.

Mesecima su trajali pokušaji gradske vlasti da je uklone i na kraju se sve završilo time da je ostao prizemni deo.

Nakon promene vlasti 2004. godine, odnosno dolaskom Maje Goković na mesto gradonačelnika i SRS na vlast, Spasilda je ipak dobila dozvole za legalizaciju onoga što je ostalo posle nedovršenog rušenja.

Nakon toga objekat je delimično uređen i takav je do danas ostao na istom mestu.

  • 21.02.2015 19:39
    Pazi ovo. Sazidaš kuću na sred druma, preko veze je legalizujes i onda je prodas za milion evra. Lep nacin da se zaradi. Bez znoja. I ta Maja Gojkovic na kraju ispade neki mnogo zajeban igrac, boss nad bossovima, kapo di tuti kapi. Mafijas reda velicine Al Kaponea. Kakva ludara od drzave. Onda mafijasu das da bude predsednik Narodne skupstine. Ovo nema ni u najdiktatorskijim drzavama Latinske Amerike u kojima vec 50 godina vladaju vojne hunte. Ne verujem da je ovako bilo ni u Frankovoj Španiji ni u Musolinijevoj Italiji.
  • Ko

    21.02.2015 10:07
    da
    Ko da ih čisti Vučević sa Majom Gojković koja je dala dozvolu?
  • novosađanin

    21.02.2015 08:57
    a mi blesavi
    I zaboravljamo da su prilikom izvršenja rušenja kao živi štit pojavili ćelavi momci nabildovani u crnim kožnim jaknama i Vjeternika i Fjutoga. I inspekcija zajedno sa kordonom milicije se povukla i od tada ta rugoba od straćare stoji. Ta tetka u obliku Spasilde nije toliko jaka već ju je neko instruisao kako treba da radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti