FOTO: Inspekcija imitira Q7 parkiranjem na pešačkom

Pešački prelaz na uglu Ulice Kraljevića Marka i Bulevara kralja Petra I, udaljen 50-ak metara od sedišta novosadske policije jedno je od omiljenih mesta za nepropisno parkiranje.
Pešački prelaz na uglu Ulice Kraljevića Marka i Bulevara kralja Petra I, udaljen 50-ak metara od sedišta novosadske policije jedno je od omiljenih mesta za nepropisno parkiranje, a na njemu se mogu videti i vozila komunalne inspekcije.

Nakon što je 021.rs juče objavio fotografiju audija Q7 koji je tu, u sredu stajao parkiran više od sat vremena, a u policiji najavili da će kazniti počinioca, redakciji Novosadskog informativnog portala javili su se i građani koji su na istom mestu zabeležili bahatost drugih vozača.

Pogled na pešački sa druge strane ulice

Interesantno je da su među fotografijama koje su nam poslali Novosađani nezadovoljni bahatim ponašenjem pojedinaca koji blokiraju pešački prelaz nedaleko od Doma zdravlja i Policijske uprave, i dve fotografije službenih vozila Gradske uprave koje koriste inspekcijske službe.

Kako se može videti, radi se o službenim automobilima škoda "fabija" sa tablicama NS-139-YM i folksvagen "polo" sa tablicom NS-136-AS.

Autor fotografija je za 021.rs naveo da se gradski inspektori tu redovno parkiraju i da su ovo samo dva primera, a da inspektori redovno provedu više sati u obližnjem kafiću.

Bahato korišćenje službenih vozila lokalne uprave je konstantna pojava u Novom Sadu, zbog čega je i Skupština grada prošlog leta formirala komisiju da ispita kako se vozila koriste. Međutim, ovo telo nije u radu obuhvatilo službena vozila samih gradskih uprava, već se ograničilo na javna preduzeća i druge ustanove. Preliminarni rezultati potvrđuju da zloupotreba ima stalno i da su konstantne.

S druge strane, revizorska kuća koja je proveravala bužet grada za 2013.godinu je konstatovala da se službena vozila u Gradskoj upravi koriste mnogo više od toga koliko je dozvoljeno i da ima velikih zloupotreba.

  • Kad ce taj cetvrt

    24.02.2015 10:51
    Sramota
    bahato - bahatije - komunalna policija
  • 007

    21.02.2015 00:35
    A mi izgleda nemamo nekih aktuelnijih i važnijih tema nego se bavimo saobraćajnim prekršajima od pre godinu dana
  • chepa

    20.02.2015 20:00
    Pre neki dan,u Hadzi Ruvimovoj stanem na prosirenje,bukvalno na minut,samo mami da uzmem lekove,da ih nosim u bolnicu,jer naravno bolnica ih nema... Docekase me saobracajci sa rotacijom i kaznom od 5000, toliko..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti