Novosadske novinarke pomažu porodici iz Gračanice

Novinarke iz Novog Sada Biljana Gavrić i Sandra Zekić pokrenule su humanitarnu akciju "Jedna kafa, jedna sreća, nečija još veća", sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć osmočlanoj porodici Virijević, koja živi u 12 kvadrata u kontejnerskom naselju u Gračanici, na Kosovu i Metohiji.
Novinarke iz Novog Sada Biljana Gavrić i Sandra Zekić pokrenule su humanitarnu akciju "Jedna kafa, jedna sreća, nečija još veća", sa ciljem da se prikupe sredstva za pomoć osmočlanoj porodici Virijević, koja živi u 12 kvadrata u kontejnerskom naselju u Gračanici, na Kosovu i Metohiji.

Gavrićeva i Zekićeva, uz pomoć nekoliko kolega, prodaju kafu iz kafemata, a Novosađani novac ubacuju u kutiju za prikupljanje pomoći. Njih dve su kafu juče prodavale na Trgu slobode kod spomenika Svetozaru Miletiću, a danas ispred Limanske pijace i kako kažu, zadovoljne su odzivom sugrađana.

"Porodica Virijević je, na žalost, u ratu ostala bez svoje kuće na Kosovu i Metohiji i sada živi u kontejneru od 12 kvadrata u Gračanici. Od šestoro dece u toj porodici dvoje idu u osnovnu školu, troje su predškolskog uzrasta, a najstarija ćerka Dragana ima 18 godina i na žalost teško je bolesna, ima tumor na mozgu, nepokretna je i slepa", rekla je Gavrićeva.

Ona je ispričala da se sa porodicom Virijević upoznala 2013. godine kada je radila priču iz kontejnerskog naselja u Gračanici. Gavrićeva je i ranije organizovala humanitarne akcije u kojima je za porodicu Virijević prikupljan novac, školski pribor, knjige za školu, odeća i obuća, sredstava za higijenu i druge stvari neophodne za život, ali, kako je kazala, na taj način se kratkoročno rešavaju trenutni problemi sa kojima se svakodnevno susreće ta porodica.

"Od kada su smešteni u tom kontejnerskom naselju Virijevići nemaju osnovna sredstva za život. Primaju socijalnu pomoć iz Srbije od dve i po hiljade dinara mesečno po detetu i to je sav novac na koji sigurno mogu da računaju tokom meseca", istakla je Gavrićeva.

Akcenat u najnovijoj akciji, koja je u toku, je na prikupljanju novca za lekove za obolelu devojčicu Draganu, najstarije dete u porodici Virijević, jer su ti lekovi, kako je naglasila Gavrićeva, izuzetno skupi i nemoguće ih je obezbediti kao vid donacije.

Ova humanitarna akcija će biti nastavljena i narednih dana, a Gavrićeva i Zekićeva su najavile da će tokom marta ponovo u Gračanici posetiti porodicu Verijević, kada će Dragani predati neophodne lekove za čiju kupovinu veruju da će prikupiti dovoljno novca.

  • ns time

    22.02.2015 11:28
    Evo prilike da humanost pokaze gospodin sa najvecom platom u Srbiji.Kazu da zivi u Novom Sadu i vecina Vas ga dobro zna barem iz medija.Malo li je 17.000 evra mesecno?Mi sirce i sirotinja pomazemo,ali nasa pomoc je sitna,sporadicna,ali efikasna.On moze mnogo i odmah.
  • 22.02.2015 10:58
    Nije teško da se odreknemo neke nepotrebne gluposti na koju bacamo pare i da uplatimo taj novac onima koji su najugroženiji. Tako je najbolje, direktan račun koji glasi na konkretnu osobu, pa će i novac otići u prave ruke, a ne nekoj "organizaciji".
  • Biljana

    22.02.2015 10:23
    Porodica Virijević, Gračanica
    Ukoliko želite da pomognete, žiro račun je 205-9011005284427-52,Nataša Virijević.
    Hvala vam divni ljudi što pomažete i mislite na one kojima je pomoć potrebna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti