Pastor: Ako se ne vrati Marta Takač, SVM napušta vladajuću koaliciju

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da će prihvatiti poziv predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, pod uslovom da pre toga Marta Takač, kao kadar SVM-a, bude vraćena na funkciju v.d. direktora Javnog preduzeća Vojvodinašume.
Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da će prihvatiti poziv predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, pod uslovom da pre toga Marta Takač, kao kadar SVM-a, bude vraćena na funkciju v.d. direktora Javnog preduzeća Vojvodinašume.

On je rekao da će SVM napustiti vladajuću koaliciju ako danas ili sutra ne bude rešeno pitanje imenovanja direktora Vojvodinašuma. "Ako se to ne desi, mi ćemo to shvatiti kao signal da nismo potrebni u parlamentarnoj većini. Nezavisno od toga, ona će postojati, sa Demokratskom strankom, LSV-om i kadrovima iz Tadićeve stranke", rekao je Pastor.

Pokrajinska vlada je prošle nedelje za vršioca dužnosti Vojvodinašuma imenovala Aleksandra Obradovića, umesto Marte Takač, koja je na toj funkciji bila od 2004. godine. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je nakon te odluke izjavio da je predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića nadglasala sopstvena vlada, što je, kako je rekao, bez presedana.

Na smeni Marte Takač insistirao je LSV, koji se pozvao na presudu Apelacionog suda koji je 23. januara ustanovio da Marta Takač nije podnela u zakonskom roku svu dokumentaciju koja je bila zatražena u javnom konkursu za direktora Vojvodinašuma.

Pajtić prihvatio Čankov poziv

I predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić prihvatio je Čankov poziv na razgovor o otvorenim pitanjima koja opterećuju funkcionisanje vladajuće koalicije u Skupštini Vojvodine.

Pajtić je rekao da će DS nastojati da bude faktor stabilnosti u Pokrajini. "Žao mi je što vrlo često prisustvujemo "varnicama" između LSV i SVM", rekao je Pajtić, ističući da je DS politički protivnik vladajućem režimu, a ne strankama demokratske orijentacije. On je naglasio da se neslozi između LSV i SVM može radovati samo Srpska napredna stranka i stranke bliske njoj.

Kada je reč o pozivu Nenada Čanka, Pajtić je rekao da će se DS uvek odazivati na sve sastanke koji za cilj imaju da se na što bolji i efikasniji način radi u interesu građana.

Lider LSV Nenad Čanak pozvao je danas Pajtića i Pastora na sastanak o rešavanju političkih problema u Vojvodini. "Činjenica je da postoje problemi unutar koalicije o kojima treba porazgovarati i naći način da ih prevaziđemo", naveo je on u pismu.

Čanak je Pajtića i Pastora pozvao na sastanak u petak, 27. februara, u prostorijama Glavnog odbora LSV.

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je da ukoliko ne bude postignut dogovor lidera DS, LSV i SVM o rešavanju problema u funkcionisanju vojvođanske administracije, neće biti ni Vlade Vojvodine.

  • buba

    26.02.2015 13:18
    sta mu radi ta marta pa se toliko bori za nju
  • Vojvodina Republika

    24.02.2015 13:50
    Jel vam sad jasno zasto!?
  • 24.02.2015 08:56
    Svi ste isti
    Smisao i doslednost bavljenja politikom se sveo na uhlebljivanje jedne Marte Takač.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti