Pajtić: DS nije glasao za smenu Marte Takač

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, koji je i predsednik Demokratske stranke, izjavio je danas da članovi pokrajinske vlade iz redova DS-a nisu glasali za smenu direktorke JP Vojvodinašume Marte Takač.
Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, koji je i predsednik Demokratske stranke, izjavio je danas da članovi pokrajinske vlade iz redova DS-a nisu glasali za smenu direktorke JP Vojvodinašume Marte Takač.

Pajtić je rekao da nije očekivao da će na sednici pokrajinske Vlade na kojoj je razrešena Takačeva doći do bilo kakvog preglasavanja. "Nismo očekivali nikakvo glasanje i preglasavanje, a pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški je predlog za smenu izneo na samoj sednici kojoj nisu prisustvovala dva člana DS i Mihalj Njilaš iz SVM-a, pa je LSV imala većinu za donošenej te odluke", rekao je Pajtić.

Na pitanje da li se slaže sa stavom predstavnika LSV-a da SVM postavljanjem pitanja povratka Marte Takač na mesto direktora Vojvodinašuma samo traži izgovor za izlazak iz vladajuće koalicije u pokrajini, Pajtić je rekao da ne bi ulazio u takvu vrstu rasprave i da svakako želi da SVM bude u vladajćoj koaliciji u Vojvodini.

Govoreći o sukobu između Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, Pajtić je rekao da loši odnosi između te dve stranke nisu od juče i da traju dosta dugo, te da mu je žao što je "sukob poprimio takve razmere".

Pajtić je rekao da će se Demokratska stranka odazvati pozivu LSV-a za sastanak koji je planiran za petak i rekao je da će se ta stranka uvek odazivati svim sastancima bez obzira da li ga organizuju LSV ili SVM. "Ja razgovaram i sa Čankom i sa Pastorom i nemam problem da nastavim razgovore", kazao je Pajtić. Po njegovim rečima, ukoliko SVM napusti vladajuću koaliciju u pokrajini, vladajuća većina će se i dalje održati i biće, kako je rekao, slična onoj koja je bila u periodu od 2005. do 2008. godine.

Kako je Pajtić kazao u slučaju izlaska SVM, većina u pokrajinskom parlamentu imaće 64 poslanika. Na pitanje zbog čega DS nije organizator sastanka planiranog za petak, Pajtić je odgovorio da sastanak nije sazvan jer su u DS-u "imali osećaj da se niko neće pojaviti na tom sastanku kao što je i sada slučaj", dodajući da je "ispalo zgodnije da neko od druge dve stranke iz koalicije bude organizator".

Pajtić je najavio da će 6. marta javnosti predstaviti vladu u senci koja se, kako je kazao, imati nekoliko resora manje od aktuelne republičke vlade. "Ljudi koji će voditi resore u toj vladi u senci su mnogo kvalitetniji od onih koji vode ministarstva u republičkoj vladi, a vlada u senci će predlagati rešenja u svim sferama života u Srbiji", rekao je Pajtić.
  • Cane

    26.02.2015 07:32
    Prevod
    Kad se ovo što priča Pajtić prevede na običan, svima razumljiv jezik dobijamo vest da Pajtićevu koaliciju u stvari ruši Čanak! Treba proveriti da li se približava ročište na Čankovom kafansko-batinaškom procesu. To bi moglo da baci jasno svetlo na većinu od 64 poslanika.
  • Sale NS

    25.02.2015 21:10
    Samo motka ...
    ... i to baš us..na !
  • lala

    25.02.2015 20:40
    Bravo profesore, studenti su uz vas...PODRSKA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti