"Zelenilo" uklanja javore u Narodnog fronta zbog prestarelosti

Radnici "Zelenila" počeli su da uklanjaju jedan broj srebrnolisnog javora u Ulici Narodnog fronta.
Radnici "Zelenila" počeli su da uklanjaju jedan broj srebrnolisnog javora u Ulici Narodnog fronta.

Kako je saopštilo ovo preduzeće, drveće se uklanja zbog prestarelosti, a po preporuci Instituta za nizijsko šumarstvo.

"Tokom današnjeg dana biće uklonjena sva stabla za koje je procenjeno da im je smanjena vitalnost zbog prestarelosti i koja su dostigla svoju fiziološku zrelost. Ona već duži period i pored redovnog orezivanja i održavanja predstavljaju opasnost po bezbednost građana i imovine, pa je poslednjih godina nakon svakog jačeg vetra u ulici Narodnog fronta redovno uočavan veliki broj palih grana", navodi se u saopštenju "Zelenila".

Srebrnolisne javore zameniće koprivići i sorbusi, zavisno od dela ulice i toka drvoreda. U okviru radova u ulici Narodnog fronta biće obnovljeni travnjaci koji su na velikom broju mesta oštećeni ili u potpunosti uništeni.

Obnova drvoreda završena je u ulicama Maksima Gorkog i Petra Drapšina, a ista vrsta radova počinje na Bulevaru cara Lazara.

  • polit.strucnjaci

    22.03.2015 09:37
    za sviju oblasti
    megaopismenjeni za sviju poslovi,a bre gradsko drvece neje sliva
  • agronoM

    04.03.2015 05:59
    Pa kad su....
    ih pre 10-11 godina "strucno" orezali, naravno da su sad za vadjenje!.... Recept novosadskog Gradskog zelenila> pusti drvece da raste, bez orezivanja dok je mlado, kad dostigne 40 godina orezi ga "u glavu". Pa to je kao kad bi coveku koji je 60 godina ziveo sa po 2 ruke i noge , odsekao 3 uda i pustio ga da igra fudbal. A onda ga 2 godine kasnije dokrajcio jer "ne ume da pimpuje loptu". Isto su uradili sa divnim javorovima u Vojvodjanskoj ulici, sa drvecem u Brace Ribnikar (kod ugla s bulecvarom). A 3 ziva i zdrava drveta sus odseekli na Rumenackom putu , jer su "zaklanjali" novopostavljenu reklamu NIS-ove pumpe... Novi Sad/-zeleni grad... malo morgen!
  • 27.02.2015 09:31
    Trebalo je odabrati druge vrste drveća
    Možda su odabrane vrste drveća, otporne na razna zagađenja, ali zar ona ne treba i da ukrašavaju ulice. Ovo se odnosi na izbor sorbus drveta, koje je po mom mišljenju ružno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti