Konačno počinje s radom vrtić u Radničkoj

Vrtić u Radničkoj ulici trebalo bi da bude otvoren naredne nedelje.
Vrtić u Radničkoj ulici trebalo bi da bude otvoren naredne nedelje.

U vrtić u Radničkoj ulici moći će da se upiše oko 300 mališana. Izgradnja ovog obdaništa Radosnog detinjstva počela je krajem 2011. godine, a radovi su više puta odlagani zbog nedostatka novca.

S druge strane, novi vrtić u Veterniku i nadgrađeni deo objekta u Petrovaradinu biće otvoreni kada budu imali dovoljan broj radnika za neometano funkcionisanje vrtića.

Grad za ova obdaništa čeka na saglasnost Ministarstva za lokalnu samoupravu da zaposli osoblje koje bi radilo u njima jer iz postojećih resursa nema dovoljan broj ljudi koje bi rasporedio u te vrtiće. Ukoliko u bliskoj budućnosti ne stigne odobrenje, u Gradu navode da će pokušati da pronađu alternativne načine da uposle ljude.

  • UXON

    02.03.2015 16:05
    UXON Radničkoj
    Uslovi,program su propisani zakonom,postoje normativi i pravna akta koja pogrivaju celu ovu oblast. 5-6000 din nije 200-300% na ukupnu cenu vrtića i u mom slučaju sve dodatne aktivnosti su uključene u cenu (ples,sportić,engleski...). Slažem se da nije u redu da neko zgrće pare i koristi dobru volju grada da nadje rešenje ali ovo o čemu vi pišete se dešava u dva ili 3 Novosadska privatna vrtića pa molim one koji pišu neka ih imenuju da vidimo koji su!!!
  • Radnicka

    01.03.2015 15:13
    UXONu
    Tacno je da grad vrticima praznike racuna kao radne dane, ali isto tako je tacno da vecina privatnih vrtica ne radi praznicima pa roditelji, koji su uvek na kraju lanca, placaju nesto sto nisu potrosili.
    Poenta je da grad, ukoliko stvarno zeli da pomogne roditeljima, stvri ambijent u kome roditelju nije bitno u koji vrtic odvodi svoje dete i da izjednaci uslove boravka (programske, materijalne, vaspitne i dr.) prema jasnim kriterijumima, u drzavnim i privatnim vrticima. Potrebno je samo pogledati modele koji vec postoje u Sloveniji, Austriji itd. gde roditelji prakticno i ne znaju u cijem je vlasnistvu vrtic u koji odvode decu. Ovde imamo jedan eksperimentalni model koji se pokazao kao diskriminusici prema roditeljima koji su kao nuzno zlo bili prinudjeni da svoju decu odvode u privatne vrtice pod ocigledno nepovoljnijim uslovima. Sada im se jos uskracuje pravo da dete uopste i bude upisano u drzavni u kome je de facto mnogo niza cena, pa neka se radi i o 6-7000 din, to je opet 200 do 300 procenata vise nego u drzavnom.
  • ja lepsi

    28.02.2015 23:06
    au
    au al je ovo gadna zgrada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti