Sevića smenjuju dok je na putu u SAD

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević, čiju smenu je zatražilo 45 odbornika vladajuće većine, nalazi se na službenom putu u SAD do 16. marta.
Predsednik Skupštine grada Siniša Sević, čiju smenu je zatražilo 45 odbornika vladajuće većine, nalazi se na službenom putu u SAD do 16. marta, saznaje 021.rs.

Komentar iz njegovog kabineta o smeni za sada nije moguće dobiti, a nema informacija da li će se Sević oglasiti iz Amerike gde boravi oko tri nedelje.

U samoj Skupštni grada je za 021.rs potvrđeno da je zahtev za smenu podnet i da sada Sević, odnosno potpredsednik Skupštine grada Miroslav Ilić imaju rok od 7 dana da zakažu vanrednu sednicu, koja opet mora da se održi u roku od 15 dana. Kako Novosadski informativni portal saznaje, zanimljivo je i da u zahtevu za smenu Sevića sem formalnog zahteva i potpisa odbornika nema nikavog posebnog obrazloženja.

O tome da se Sević smenjuje po zahtevu SPS, čiji je formalno i dalje član i pored raspuštanja gradskog odbora gde je bio predsednik nema zvaničnih potvrda u vladajućoj koaliciji okupljenoj oko SNS-a.

Podsetimo, pre više nedelja funkcioner SPS-a Dušan Bajatović, kada je i formirana nova odbornička gurpa u Skupštini grada bez Sevića i socijalista Đorđa Petrovića i Klaudije Ilić, rekao je da to troje više ne predstavljaju SPS i da treba da vrate mandate. Ćutanje u vladajućoj većini povodom zahteva za smenu Sevića se trenutno može samo obrazložiti time da se ovde radi o ispunjavanju dogovora SNS i SPS, koji čine okosnicu koalicije u gradu, a da se sa funkcija skloni Sević i njegovi saradnici koji više nisu po volji vrha socijalista iako i dalje podržavaju vlast.

U novosadskim opozicionim stranakama za sada nisu davali izjave povodom zahteva za smenu Sevića, kao i kako će oni glasati kada se bude održala sednica Skupštine grada. Podsetimo i da će prema nezvaničnim informacijama na mesto predsednika Skupštine grada biti predložena odbornica Jedinstvene Srbije Jelena Crnogorac. (Ž. Bogosavljević)

  • Ruza sa Dunava

    11.03.2015 22:01
    Kad bi bilo.....
    Kada bi ovo drustvo imalo vise sluha za prave i ispravne ljude. Kada oni koji postenim radom dodju do nekih pozicija,nebi bili sikanirani gde bi nam bio kraj. Ubedjena sam da bi svaka NORMALNA PARTIJA bila srecna da ima u svojim redovima SINISU SEVICA!!
  • 11.03.2015 21:29
    Sevic Dr.Sinisa
    prosto je neverovatno kako smo mi narod UVEK spreman na linc.Toliko uvreda na adresu Sevic Dr. Sinise bez pokrica i osnova bar kada se njegove strucnosti tice, a posebno iskrene odanosti SPS-u Do svog doktorata dosao je VELIKIM ZALAGANJEM i ozbiljnim radom.Kada su svi bili protiv Milosevica i SPS-a on je otvoreno i zdusno branio tu opciju.Zbog toga smo ga svi na klinici cenili.Nije bio preletac nije se kolebao.Bili smo saradnici pa sve napred izneto pouzdano znam.Pa mislim da se takvom coveku trebalo omoguciti da ucestvuje u nekim potezima ako je vec u njima centralna licnost.Mozda se akteri ove hajke rukovode onom,valjda se to meni nece desiti-ja nebih bila sigurna.Beladona
  • 06.03.2015 11:39
    SAD????
    Zaime BOGA u SAD tolko. Smesta otkaz i njenu i onom ko je odobrio!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti