Vučević: Sevića smenjuje koalicioni dogovor

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas za 021 da se predsednik Skupštine grada Siniša Sević smenjuje na osnovu koalicionog dogovora.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas za 021 da se predsednik Skupštine grada Siniša Sević smenjuje na osnovu koalicionog dogovora.

On je naveo da je zahtev za smenu podneo SPS, a da su ga u SNS-u podržali kao koalicioni partner i da je to deo dogovora.

Vučević je demantovao informaciju da je Seviću ponudio da sam podnese ostavku kako ga ne bi smenjivali u Skupštini, navodeći da je to pogrešno interpretiranje njihovog razgovora. Pojasnio je da je sa Sevićem razgovarao i obavestio ga o zahtevu za smenu, predlažući da se nađe najcelishodnije rešenje.

Gradonačelnik kaže i da ne zna kada će uslediti sednica Skupštine grada i da će to odrediti Sević ili potpredsednik Skupštine Miroslav Ilić. Podsetimo, zahtev za smenu Sevića podneli su odbornici vladajuće koalicije, a usledio je nakon višemesečnog sukoba unutar SPS-a. Socijalisti Sevića, kao i odbornike Ðorda Petrovića i Klaudiju Ilić više ne smatraju svojim predstavnicima i od njih su tražili da vrate mandate.

Skupština u petak

Potpredsednik Skupštine grada Miroslav Ilić zakazao je sednicu za petak, 13. mart, u 10 časova, saznaje 021.rs.

Na dnevnom redu su samo tri tačke i to smena Sevića, izbor Jelene Crnogorac za predsednika Skupštine i smena Đorđa Petrovića sa mesta predsednika kadrovske komisije.

 

Sević se inače do 16. marta nalazi na službenom putu u SAD.

  • Po

    06.03.2015 21:57
    Au Novosadjani pa koliko vam je Bajsev dao love da komentarisete i lupate negativne ocene?
  • Laki 505

    06.03.2015 21:38
    Ako ne izvršava svoju funkciju kako treba naravno da ga treba smeniti, niko nije nezamenljiv a najbitnije je da posao ne trpi zbog pojedinaca
  • Sosa

    06.03.2015 18:37
    da
    Ako ima propusta u radu, treba da napusti svoje mesto, bez obzira sto je koalicioni partner sa SNS-om. Ukoliko se posao ne obavlja valjano, treba ga prepustiti nekome odgovornijem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti