Petar Matijević kupio "Neobus"

Fabriku autobusa "Neobus" danas je na aukciji kupio Petar Matijević po ceni od 267 miliona dinara, odnosno njegovo preduzeće MPZ "Agrar".
Fabriku autobusa "Neobus" danas je na aukciji kupio Petar Matijević po ceni od 267 miliona dinara, odnosno njegovo preduzeće MPZ "Agrar".

Kako kažu u toj firmi, planiraju da u toj fabrici proizvode traktore i druge poljoprivredne mašine, a u planu je nastavak proizvodnje autobusa.

"Neobus" je zbog loših poslovnih rezultata dospeo u stečaj 1999. godine. Dve godine kasnije, Agencija za privatizaciju Vlade Srbije raspisala je aukciju za prodaju te fabrike, a kupac je bio Maghrabi Alaa Mohaedali iz Saudijske Arabije. On je kupio 75 odsto akcija Neobusa, dok je ostatak raspoređen između Akcijskog fonda Republike Srbije i malih akcionara.

Iako je firma poslovala dobro 2012. godine, vlasnik je odlučio da više nije zainteresovan za poslovanje u Srbiji, pa je "Neobus" otišao u stečaj. Bankrot je proglašen u februaru prošle godine, a procenjena vrednost tog preduzeća je blizu 6,8 miliona evra. Dugovi "Neobusa" se kreću oko 12 miliona evra.

Do sada je fabrika "Neobus" dva puta bila na aukciji, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

  • ribizza89

    22.03.2015 10:03
    -
    Ne znam za vas, ali mene hrani Čanak.
  • Poštenjačina

    09.03.2015 08:30
    Oglas
    pišem pozitivne komentare o političarima i/ili tajkunima na svim mogućim i nemogućim sajtovima, e novinama, društvenim mrežama... vrlo povoljno. samo nek je anonimno, jer bi me bilo sramota da se sazna koliko sam nisko pao.
  • Dejan

    08.03.2015 21:52
    Ja se iskreno radujem što je Neobus kupio Petar Matijević i što će proširiti proizvodnju traktora jer će zaposliti ljude a i grad i država će sigurmo imati neke koristi jer znam da Petar Matijević redovno plaća sve obaveze prema radnicima i državi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti