FOTO: Antifašistička dekontaminacija Kulturnog centra Novog Sada

Inicijativa mladih za ljudska prava danas je izvela akciju "Antifašistička dekontaminacija" Kulturnog centra Novog Sada.
Inicijativa mladih za ljudska prava danas je izvela akciju "Antifašistička dekontaminacija" Kulturnog centra Novog Sada.

U ovom NVO-u kažu da je akcija deo aktivističkog maratona koji Inicijativa, u sklopu projekta Active Balkans, organizuje u šest gradova u Srbiji, sa ciljem da u svakom gradu ukaže na problem kršenja ljudskih prava i pozovu mlade na akciju.

"Prva akcija aktivističkog maratona bila je "Antifašistička dekontaminacija" Kulturnog centra Novog Sada, što predstavlja prvi korak u iskorenjivanju opakog virusa fašizma. Proces dekontaminacije i oslobađanja Kulturnog centra Novog Sada biće završen podnošenjem ostavke Andreja Fajgelja, direktora ove institucije. Kulturni centar Novog Sada, nekadašnji prostor slobode, postao je izvor širenja nacionalizma, homofobije, nasilja i drugih pratećih pojava fašizma, od kada je vođstvo preuzeo Andrej Fajgelj iz Treće Srbije. Delovanje Andreja Fajgelja i njegovi istupi u javnosti karakteriše govor mržnje i zagovaranje kršenja ljudskih prava", navode iz Inicijative.

Oni su dodali da su akcijom želeli da skrenu pažnju na problem koji preti da postane mnogo ozbiljniji nego što trenutno jeste.

  • Samo

    11.03.2015 13:30
    bi
    Samo bi hteo da pitam ove Treće Srbijanske botove koliko su plaćeni od strane Treće Srbije?
    Kod mene u firmi sedi njih troje čiji je zadatak da prate i komentarišu vesti o Trećoj Srbiji, ali ne znam kolika im je plata za to.

    Hvala
  • Ajde

    11.03.2015 11:01
    da probamo opet
    Ovde se ne radi o patriotizmu, nego u najmanju ruku Ultra-nacionalizmu, to što je Fajgelj Slovenac ne znači ništa kako ona narodna kaže Poturice su gori od Turaka.

    A šta sve oni rade pod plaštom "patriotizma" videćemo posle sledećih izbora kad budu smenjeni sa vlasti.
  • Ludak

    11.03.2015 09:51
    Zbunjenima
    Alaj volem te "preformanse"! Samo je trebalo to da bolje izreklamiraju (deljenjem flajera ako su pod "medijskom blokadom")UNAPRED pa da ljudi znaju da dođu (ko ima vremena) pa da se razonode i uživaju. Ovakvi vidovi zabave su uvek dobrodošli. Koliko samo ima penzionera koji ne mogu da priušte nijednu razonodu koja se plaća i koliko je dece prepuštene ulici kojoj bi posmatranje ovog "čuda" bar na trenutak skrenulo misli sa gladi, hladnoće i svih opasnosti koje im prete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti