Posle tri godine novi gradski autobusi

Postupak nabavke 26 novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate karata, gradski prevoznik ponovo će pokrenuti početkom narednog meseca.

Postupak nabavke 26 novih autobusa i uvođenje sistema elektronske naplate karata, gradski prevoznik ponovo će pokrenuti početkom narednog meseca.

Kako je za Radio 021 izjavio pomoćnik direktora Gradskog saobraćajnog, Branislav Bogaroški, biće raspisano ukupno tri tendera, a otvaranje ponuda može se očekivati do polovine septembra. "Za elektronski sistem naplate prediviđeno je oko 180 miliona dinara, za nabavku dizel autobusa oko 360 miliona, a za nabavku mini buseva i autobusa na gas, oko 270 miliona dinara", kaže Bogaroški.

Ukoliko javne nabavke budu uspešne na novosadskim ulicama trebalo bi da se nađe 15 novih dizel autobusa, šest autobusa na gas i pet mini buseva. Gradsko saobraćajno već tri godine nije nabavilo ni jedan novi autobus, a osim neuspešnih tendera za vozila, ovo preduzeće nekoliko puta nije uspelo ni da počne s uvođenjem sistema elektronske naplate karata.

Bogaroški kaže da te javne nabavke nisu bile uspešnje jer gradski prevoznik nije dobijao ispravne ponude. "Tenderi nisu uspevali zbog greške ponuđača u sačinjavanju njihove ponude, tako da ni sada ja ne mogu da garantujem za ponuđače. Ono što mogu da garantujem jeste da će biti kvalitetna konkursna dokumentacija, kao što je to i do sada bio slučaj, o čemu govori činjenica da nikad nije bilo žalbi na uslove naših tendera. A da li će ponuđači biti ozbiljniji nego što su bili do sada – ja se iskreno nadam", kaže pomoćnik direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća.   

Iz gradskog budžeta će za ove nabavke biti izdvojeno 355 miliona dinara. Ostatak će izdvojiti Gradsko saobraćajno, ali neće biti povećanja zaduženja, jer će iznos sredstava biti identičan sredstvima na osnovu lizinga i kredita koji ističu ove godine. (D.S.)

  • Lacika

    28.07.2010 09:06
    Busevi na diesel su smrt!!! Dokel ce na nas truju samo zato sto je nekom u interesu d kupuje to sto je napusteno u Austriji, Nemackoj, Holandiji......?
    Onoga ko potpise kupovinu buseva na diesel bi obesio na Trgu
  • Ubavka

    27.07.2010 21:16
    *ebali ih dizel autobusi. Kao da su s kruske pali. Zbog cega svi autobusi nisu na gas????? Ako nam uopste reba toliko novih!
  • 27.07.2010 18:35
    Zašto kupuju na DIESEL ?
    Ajd razmisli ... filteri, nabavka diesela, ulje za diesle.... TAMAN SE RAZRADILA SHEMA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti