Geo-vikend u subotu na PMF-u

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu u subotu, 14. marta prvi put organizuje naučno-popularni događaj "Putuj, istražuj i uživaj".
Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu u subotu, 14. marta, prvi put organizuje naučno-popularni događaj "Putuj, istražuj i uživaj".

Prema rečima organizatora, ovaj događaj je zamišljen tako da se kroz interesantna predavanja i radionice đacima srednjih škola približi geografija i turizam.

Đaci će dobiti informacije o tome kako je geografija neprepoznat i neiskorišćen potencijal u svim društvenim sferama, kao i odgovore na pitanja: Da li je život u gradu bolјi od života na selu? Da li danas brojne informacije o globalnom otopljenju ili povećanju nivoa Svetskog mora predstavljaju predznake novog ledenog doba?

Srednjoškolci će se kroz kreativne radionice upoznati sa svetom propagande, na koje sve načine mogu da stave planetu u džep, kako od voća i povrća da naprave različite i ukusne dekoracije i da ocenjuju lovačke trofeje.

Manifestacija traje od 10 do 14 časova. Prema programu, predavanja počinju u 10.30, a radionice u 14 časova.

Za dodatne informacije moguće je kontaktirati Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo putem telefona 021/45- 01-04 ili mejla office@dgt.uns.ac.rs.

  • gaia

    12.03.2015 11:30
    svaki dan naučiti nešto novo...
    @sivi dom
    ako neko upiše turizmologiju, može posle nekoliko godina da postane još jedan od mnogih nezaposlenih na birou ILI da u međuvremenu na studijama iskoristi priliku za učenje, dobijanje stipendija na osnovu dobrog proseka, da proputuje Evropu preko studentskih razmena i stručne prakse i da posle toga nastavi studije u inostranstvu ili na osnovu iskustava i poznanstava koje je stekao da nađe posao koji mu odgovara. Najviše zavisi od ličnih sposobnosti, ambicija, upornosti, inicijative i strpljenja, sa njima se može pobediti vrlo nepovoljno stanje u kojem se nalaze naša država i sistem obrazovanja.
  • sivi dom ns

    12.03.2015 08:56
    ima nas kao žutih mrava
    Upišite deco srednjoškolci pa prođite kao mi stari turizmolozi, pardon menadžeri u turizmu.
    Programj nije uopšte kompatibilan sa realnim sektorom u turizmu....kompentencije se ne stiču....
    A poseban problem je ministarstvo u okviru kojem je i turizam (i naravno YUTA)...kako Vas nije sramota da nećete da zaštitite tur.delatnost i mlade školovane ljude...znate dobro na šta mislim (mala pomoć - zašto ima kao pečurki malih agencija i kakvo je stanje u velikim)...
    Učim HTML da vas ne bi više gledao...sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti