Konačno počela izgradnja socijalnih stanova u Kisačkoj

Izgradnja socijalnih stanova u Kisačkoj 55 je počela, a rok za završetak je godinu dana. Za 35 budućih stanova moći će da konkurišu višečlane porodice i socijalno najugroženiji Novosađani.

Izgradnja socijalnih stanova u Kisačkoj 55 je počela, a rok za završetak je godinu dana.

Kako za 021.rs navodi direktor Stambene agencije Ratko Rogan, gradilište je otvoreno, a dinamiku radova diktira firma Gat koja je izvođač. "Oni su uvedeni u posao i imaju rok od godinu dana za izgradnju zgrade, pa se tada može i očekivati raspisivanje konkursa za eventualne korisnike", kaže Rogan za naš portal.

Za 35 budućih socijalnih stanova u Kisačkoj 55 moći će da konkurišu višečlane porodice i socijalno najugroženiji Novosađani.

Stanovi koji će se graditi Novosađanima prodavaće se na kredit pod povoljnijim i neprofitnim cenama, što znači da Stambena agencija ne sme ostvariti zaradu od njihove prodaje. Koja će cena stanova biti, znaće se kad se završi izgradnja. Konkurs za raspodelu stanova će biti raspisan do kraja godine.

Podsetimo, početak gradnje stanova, koju finansira Grad Novi Sad, najavljivana je za početak decembra prošle godine, ali se kasnilo jer još nije bio završen projekat zaštite susedne stare zgrade koju bi građevinski radovi mogli eventualno da oštete. Početak izgradnje je najavljivan prvo za jun, pa u avgust, ali je odložen zbog greške u konkursnoj dokumentaciji.

Prethodno je u postupku javne nabavke posao izgradnje dobilo preduzeće "Gat", ali se drugi učesnik na tenderu, firma "Best izgradanja", žalio Republičkoj komisiji za zaštitu prava ponuđača, smatrajući da je trebalo da bude u prednosti zbog jeftinije ponude, te je početak izgradnje iz tog razloga odložen. Međutim, nakon ponovljenog tendera, preduzeće "Gat" je ipak dobilo da gradi socijalne stanove.

Suinvestitor je JP "Poslovni prostor", tako da će u prizemlju biti izgrađena i tri lokala, dok će se u prizemlju nalaziti i tri stana za osobe sa invaliditetom. Izgradnja solidarnih stanova, još ukupno 200, predviđena je na još jednoj lokaciji u gradu, u ulici Momčila Tapavice na Novom naselju. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • UBOPOK

    18.03.2015 17:14
    Srbijo
    Ima li te! Kadija te tuži Kadija ti sudi!
    Od kad to još i po kom zakonu IZVOĐAČ određuje dinamički plan izvođenja radova. Pitajte tog dir. ROGANA gde je to on našao i gde to piše. Biće to prodaja po "nabavnim" cenama biće to dosta skup i moderan objekat. Kupci "TEŠKO" vama znam skim tikve sadite.
    SREĆNO!
  • Mihalj

    18.03.2015 10:42
    Pajticu..
    koliki se takvih stanova mogli napraviti za novac koji je bacen u razvojnu banku?
  • leka

    18.03.2015 08:38
    Nije mi jasno kako socijalno ugrozena osoba moze da kupi stan? Pre svega kako ce dobiti kredit, od koje banke i pod kojim uslovima. Stan ne mogu da kupe ni ljudi koji imaju "pristojna" primanja. I ako kupe stan, od cega ce ziveti, placati racune, porez, hranu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti