Novi računari za osnovne škole

Novosadski osnovci u sledećoj školskoj godini mogu očekivati da će u školama na raspolaganju imati do 30 novih računara povezanih na internet.

Novosadski osnovci u sledećoj školskoj godini mogu očekivati da će u školama na raspolaganju imati do 30 novih računara povezanih na internet.

Član Gradskog veća za obrazovanje, Milan Đukić, kaže za Radio 021 da će računare prvo dobiti škole koje su lošije opremljene, ali za sada ne može da precizira o kojim školama je konkretno reč. "Ja to sad ne mogu da vam kažem, zato što prvo želim da detaljno razgovaram s ljudima iz Ministarstva za telekomunikacije i da vidim koji je obim onoga što oni mogu da nam ponude", kaže član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Da li će osnovne škole koje su na druge načine svojim učenicima obezbedile bolju opremu biti uskraćene za nove računare i na taj način faktički biti kažnjene, Đukić kaže da će zavisiti od Ministarstva telekomunikacija: "Ukoliko Ministarstvo za telekomunikacije bude izdašno, sigurno je da neće biti zakinute škole koje su na nekom višem stepenu informatičke opremljenosti".

Izdašnost Ministarstva, u ovom slučaju, vredna je 650 miliona dinara, a plan je da se tim novcem, u okviru akcije "Digitalna škola", kupe računari za sve osnovne škole u zemlji. Uslov je da se škole prijave za opremu do 15. septembra, putem sajta na adresi: www.digitalnaskola.rs.(D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti