Bisa se vraća kući

Bisa, odbegla labudica iz Dunavskog parka, nalazi se u Sremskoj Kamenici kod Radovana Kokara, koji je pre desetak godina "Gradskom zelenilu" poklonio najpoznatiji novosadski ptičiji par.

Bisa, labudica iz Dunavskog parka, nalazi se u Sremskoj Kamenici kod Radovana Kokara, koji je pre desetak godina "Gradskom zelenilu" poklonio najpoznatiji novosadski ptičji par. Bisa je iz parka odletela na Kokarovo imanje gde inače ovi labudovi  provode zime.

Iako Isa i Bisa već godinama nisu mogli da polete, Bisi je "dobar vetar" dunuo u krila, podigao je horizontalno što je ona iskoristila da poleti, pretpostavlja Kokar. Inače, labudovima je zbog težine potrebno dosta prostora za zalet.

Kokar za Radio 021 najavljuje da će već danas (sreda), ako ne bude kiše, vratiti Bisu u park, iako, kako kaže, uslovi života za ove ptice tamo nisu najbolji, na šta već godinama ukazuje "Gradskom zelenilu" koje se stara o parku i labudovima:

"Još kada su sadili to cveće pored jezera i postavljali ogradu, ja sam im govorio da im ostave više prostora za šetnju pored jezera. I u parku su stalno neke manifestaciji, neki cirkusi, što labudovima smeta. Nemaju mira, nije to za naše sugrađane...", kaže Kokar, misleći na ponašanje pojedinih posetilaca parka prema labudovima.

Kokar kaže da Bisin beg iz parka nije tako neuobičajen, navodeći primer mladog para labudova koji su jednom odleteli iz njegovog dvorišta i vratili se posle godinu dana.

  • Nole

    29.07.2010 09:16
    Bisa se vratila u park.
  • ns

    28.07.2010 21:42
    poruka
    Mislim da ne treba vracati Bisu u one uslove u Dunavskom parku....ocigledno je odletela tamo gde joj odgovara...da joj je bilo dobro ne bi pobegla iz DUNAVSKOG PARKA kao sto nije bezala ranijih godina.....a sramota ako su ova nasa dva pernata i pelepa novosadjanina dodeljena gradu ili nekim gradskim sluzbama da treba da brinu o njima...kod nas sa prvo nesto desi pa se prica o tome i traze krivci.....SRAMOTA da grad ne brine o dva predivna pernata stvorenja
  • Novosadjanka

    28.07.2010 20:04
    za novosadjanina
    pa sad da li je u svim parkovima onakav smrad i onakve barustine ne znam
    tako da sad moram da se ogradim od cinjenice da li bi tako bilo Isi i Bisi u nekom drugom parku bez barustina
    e sad komentari u najvecoj meri predstavljaju iskazivanje identifikacije sa Bisom
    tu bi sad vise posla imali neki strucniji likovi utom smislu
    di smo mi kad nam je labud pokazao sta treba uraditi
    ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti