Ipak ništa od subvencija za privatne vrtiće?

I dalje je neizvesno da li će ove godine biti rešen problem finansiranja boravka dece sa liste čekanja u privatnim vrtićima.
I dalje je neizvesno da li će ove godine biti rešen problem finansiranja boravka dece sa liste čekanja u privatnim vrtićima.

Član Gradskog veća za obrazovanje, Milan Đukić, kaže za Radio 021 da je mala verovatnoća da će u budžetu biti novca za ovu namenu. Međutim, problem je i usklađivanje podzakonskih akata, programa rada i naplaćivanja usluga privatnih i državnih vrtića.

"Tu sve počinje od cenovnika. Mi moramo imati transformaciju ustanove i jedinstven cenovnik privatnih i državnih vrtića, da bi se tačno znalo, ako i postoji novac, na koji način se on tačno subvencioniše i šta bi te subvencije sve podrazumevale", rekao je Đukić za 021.

Grad je još prošle godine obećao subvencije za decu koja se nađu ispod crte za upis, ali toga ipak nije bilo. Kako je tada najavljivano, subvencija za prekobrojnu decu bi iznosila 12.000 dinara, što je ista suma koju grad izdvaja i za mališane u državnim vrtićima.

Podsetimo, gradonačelnik Igor Pavličić je u maju rekao za Radio 021 da će Grad pronaći način da reši taj problem. Cena smeštaja u državnim i privatnim vrtićima je skoro ista, osim što se za boravak u državnim školicama plaća petina prave cene.

  • MaMa

    11.08.2010 11:37
    BEOGRAD
    Beograd uvodi besplatne casove engleskog jezika u vrtice, a nama decu cuvaju mrzovoljne cistacice. Deca ne peru ruke, siri se mengitis, a hrane ih komadinama hleba koje je nemoguce pregristi. Toaleti izgledaju kao u srednjem veku.
    Povremeno nemaju mleka,a povrce nabavljaju od Lisja, direktnom pogodbom.
    Ako grad i roditelji u proseku mesecno placaju oko 17000 dinara za svako dete, ne vidim problem da se uslovi znatno poboljsaju.
  • 11.08.2010 08:26
    A zar je iko mogao pomisliti da ce vlast uopste bilo sta odraditi povoljno za bilo koga u ovoj drzavi, izuzimajuci borbu za licnu korist
  • bns

    11.08.2010 06:43
    Sramota! Ovakvim stavom vlast pokazuje koliko mari za svoje građane, najmlađe, bespomoćne. Mizantropija je u srcu vlastodržaca. Ovim postupkom pokazuju koliko misle o budućnosti. Budućnost im se svodi samo na misao u kojoj će kafani popit sledeću kafu i koji je sledeći tender za ugradnju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti