Rezultati analize vode neblagovremeni

Rezultati kontrole vode iz novosadskog Vodovoda, pokazuju njenu mikrobiološki ispravnost u 96 odsto kontrolisanih uzoraka.

Rezultati kontrole vode iz novosadskog Vodovoda, pokazuju njenu mikrobiološki ispravnost u 96 odsto kontrolisanih uzoraka.

Na Institutu za javno zdravlje kažu da je to na nivou mesečnih rezultata kontrole zdravstvene ispravnosti vode, ali u šturom odgovoru dostavljenom Radiju 021, nisu precizirali da li je voda ispravna za piće. Ipak, prošle nedelje nam je objašnjeno da biološki indikatori nisu patogeni, već da su pokazatelji tehničkih problema od izvorišta do potrošača, te da nemaju direktan uticaj na zdravlje, ali da njihovo prisustvo u većim količinama, može dovesti do promene boje, ukusa ili mirisa vode.

Podsetimo da je prošle nedelje mikroskopski valjkasti crv pronađen u uzorku vode uzetom u  jednom od rezervoara Vodovoda, ali da su u ovom gradskom preduzeću više puta napomenuli da kvalitet vode za piće nije narušen, jer ništa nedozvoljeno nije pronađeno u distributivnoj mreži.

Takođe, iako je Radio 021 danas zatražio najnovije rezultate analize vode, dostavljeni podaci odnose se na period od utorka do petka prošle nedelje. Na pitanje o kontroli zdravstvene ispravnosti uzoraka flaširane, odnosno mineralne vode, na Institutu kažu da se ona radi u okviru uspostavljenog monitoringa hrane, te da se rezultati dostavljaju nadležnoj sanitarnoj inspekciji. (D.S.)

  • čika Branko

    10.08.2010 15:51
    A šta da radimo ako je neispravna?!!!!
    Da se uhvatimo za uši ( svoje ) pa da igramo?
    I dozivamo kišu?
    Imamo odličnu saradnju i stalni dijalog sa Vodovodom.
    Svakodnevna saopštenja.
    Novosađani su opušteni ko nikad do sad!
    Ma... Briga koga za građane i kvalitet vode!
  • juzni telep

    10.08.2010 08:44
    zdravlja - voda
    Podrzavam predlog citaoca da Radio021 zaduzi jednog novinara istrazivaca i da on ima za temu - sta se zaista desava sa pijacom vodom u NS. Moze biti interesantno ali nadasve korisno po nas gradjane. Budite bolji od B92!!!!
  • nenad

    10.08.2010 05:58
    A kad sam ja pre mesec dana govorio da voda ne valja iz vodovoda su pretili da ce me tuziti. Inace, u Kamenici jos uvek vlada meningitis i grad i nadlezni te informacije jos uvek kriju kao zmija noge. Nemamo mi kome da se zalimo ni koga da tuzimo. Neka im je na cast a mi cemo se sacuvati kao i obicno do sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti