U prodavnicama i dalje manje mleka

Novosađani se i dalje suočavaju s nestašicom svežeg mleka u prodavnicama, a do kada će takvo stanje trajati nije poznato.
Novosađani se i dalje suočavaju s nestašicom svežeg mleka u prodavnicama, a do kada će takvo stanje trajati nije poznato.

U "Imleku", najvećem domaćem prerađivaču mleka u okviru kojeg posluje i Novosadska mlekara, juče i danas nisu bili dostupni za Radio 021, a jedan od snabdevača nam je potvrdio da im ta kompanija od ove nedelje uopšte ne isporučuje mleko.

Međutim, kako smo se uverili, u prodavnicama u centru grada mleka uglavnom ima, zahvaljujući isporukama manjih mlekara. Cena kratkotrajnog je već podignuta za nekoliko dinara, a u "Imleku" su nam prošle nedelje potvrdili da će svi mlačni proizvodi do polovine avgusta poskupeti za oko pet odsto.

Podsetimo da je ministar poljoprivrede Sašta Dragin izjavio da je nestašica veštački izazvana, te da je glavni krivac za to kompanija "Imlek", koja posluje u okviru "Salford" grupe. U "Imleku" su nam, pak, ranije rekli da je do nestašice došlo zbog loših vremenskih prilika, smanjenja broja krava koje drže domaći poljoprivrednici, a glavni uzrok krize domaće mlekarske industrije vide u manjim subvencijama države, u odnosu na zemlje regiona i Evropske unije. (D.S.)

  • 11.08.2010 11:38
    Kaze vlast da je nestasica isfabrikovana i da je sve to ujdurma Imleka,to je istina, no vlast se mnogo sekira jer nije vise jedina koja pribegava triku nestasice kako bi dosla do 'opravdanog'povecanja cena nekoga artikla,sada to radi dobar ucenik Imlek,uvek postoje instrumenti da se prevarantima stane na put samo pitanje je da li vlasto to zeli da odradi...
  • Где су краве?

    11.08.2010 08:08
    Отишле на годишњи одмор па како је испала криза са горивом у Грчкој - остале још мало...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti