Objavljen tender za novi Žeželjev most

Javno preduzeće "Železnica Srbije" raspisalo je danas tender za izgradnju drumsko-železničkog mosta, na mestu srušenog Žeželjevog mosta.

Javno preduzeće "Železnica Srbije" raspisalo je danas tender za izgradnju drumsko-železničkog mosta, na mestu srušenog Žeželjevog mosta.

Kako se navodi u oglasu objavljenom na sajtu Železnice, tenderom su predviđeni planiranje i izgradnja novog i uklanjanje postojećeg privremenog mosta, a rok za završetak radova je 32 meseca.

Novi Žeželjev most biće izgrađen na prvobitnoj trasi i postojećem centralnom temelju, biće dug 474 metra i sastojaće se od dva povezana čelična luka od 180 i 220 metara, navodi se u oglasu.

Prema idejnom projektu, širina mosta biće 31,6 metara, a taj most koji se nalazi na međunarodnom Koridoru 10, imaće dva železnička koloseka, dve drumske trake i dve pešačko-biciklističke staze.

Kako je ranije najavljeno, izgradnja mosta, ukupne vrednosti 60 miliona evra, finansiraće se iz sredstava Evropske unije u iznosu od 30 miliona evra, iz budžeta Vojvodine sa 20 miliona i budžeta Grada Novog Sada sa 10 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda na tender je 3. novembar.

  • Lalo

    10.08.2010 22:51
    Republika ce da ucestvuje sa 0 miliona, zeleznice Srbije ce u most uloziti 0 miliona takodje. Svaka cast, a na otvaranju u prvom redu obavezno: Tadic sa slemom, Mrkonja i naravno neko iz zeleznice (ipak ce ga oni najvise koristiti). Tako Srbija gradi najvise mostova u Evropi. A kada jednog dana izgrade most, bas me interesuje koliko decenija cemo cekati na uklanjanje moralnosuperiornog mosta, ako im je za barze trebala 1 decenija, za skele na varadinskom mostu vise od 1 decenije? Srbija lider u regionu.
  • Aha(ha)

    10.08.2010 12:29
    Živo me interesuje koji će "burazer" da omasti brke od tendera...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti