Reciklirana mreža štiti travu

Rešetka koja štiti zelene površine, napravljena od reciklirane plastike, postavljena je na travnjaku kod RTV-a.
Rešetka koja štiti zelene površine, napravljena od reciklirane plastike, postavljena je na travnjaku kod RTV-a. Ispod rešetke "Parko" uskoro bi trebalo da iznikne trava, kaže direktorka "Gradskog zelenila", Nataša Rašeta.

Rešetka je postavljena kako bi se sačuvale zelene površine, kojih je u gradu sve manje, kaže predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, i napominje da je jedan od razloga za to činjenica da je u Novom Sadu sve više vozila.

Površina na kojoj je postavljena plastična rešetka je 150 kvadratnih metara, a celokupan projekat je finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Ako se "Parko" pokaže kao dobra ideja, biće postavljen i na druga mesta u gradu.

  • sosa

    12.08.2010 12:12
    Šta je bilo, behaton više nije interesantan, a? Lepo vi naterajte investitore da obezbede potreban broj parking mesta kad grade svoje objekte, a ne da svaki kvadrat gledaju da pretvore u nešto što će prodati i izgraditi. Onda ih fino naterajte da na parceli pod obavezno "ostave" i nešto zelenih površina, a ne da sve zabetoniraju, ne bi loše bilo da sačuvaju ili barem zasade makar jedno jedino drvo. Tako neće biti potrebe da se parkira na recikliranoj zelenoj površini o kojoj nam pričate.
  • Dr Petrović

    11.08.2010 19:55
    Topla voda acta est ili Zašto vi dođoši mislite d
    Ko je izmislio toplu vodu?
    Pa naravno, svesna inteligencija iz srca gradske vlasti, što voli da masti.
    Kao Novi Sad ne zna za slične tvorevine od betona od pre više od 25 godina? Eno ih puni Limani ( a jel će sada da čupaDu dobre betonske da bi metuli ove skrnave plastične reciklirane od evropskog đubreta ?).
    Samo, eto nama srećne okolnosti, našao se neki kum u nekom kolenu da malko uvozi, sad jel mašine za štancovanje, jel gotove proizvode, to ne znamo, ali znamo da će odobrenje takve tranšakcije doneti mnoga materijalna dobra: sad jel kumu, njegovom kolenu, jel kojekakvom odnegde ćelniku, to znamo.
  • ArkudakiNS

    11.08.2010 11:40
    Budimpesta
    Videla sam to u Budimpesti ovih dana i pitala sam se cemu sluzi. A sada mi je jasno.Mislim da to nije losa ideja. Ali, sto rece Djura Jaksic, kad je Srbin gledao u buducnost i nove tehonoligije. A i prof.Mašić je rako: "Svi se mi jako tesko navikavamo na promene. Samo se beba raduje promenama, kada joj menjaju pelene."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti