Urgentni centar za deset dana

Novi Urgentni centar počeće da radi po planu, 20. avgusta, saopštio je Klinički centar Vojvodine.
Novi Urgentni centar počeće da radi po planu, 20. avgusta, saopštio je Klinički centar Vojvodine.

Do tada će trajati obuka osoblja  i isprobavanje rada prve ''pametne bolnice'' u Srbiji. Taj objekat je opremljen i izgrađena prema najsavremenijim svetskim standradima, zgrada je potpuno kompjuterizovana i automatizovana i omogućava da se sve urgentne zdravstvene usluge pruže na jednom mestu. Rad Urgentnog centra će promeniti dosadašnji sisten rada, jer će mnogi pacijenti lečenje provesti samo u ovom objektu, a i povećaće dnevne kapacitete prijema sa sadašnjih 300 na do 500 pacijenata dnevno, što znači oko 150.000 pregledanih pacijenata godišnje.

Novi Urgentni centar svečano je otvoren 25. juna. Za izgradnju tog zdravstvenog centra, Vlada Vojvodine je preko Fonda za kapitalna ulaganja izdvojila 3,7 milijardi dinara. Smešten je u zgradi površine devet hiljada kvadrata i ima prizemlje, tri sprata i potkrovlje, u okviru kojih će biti smešteni hirurški i nehirurški intenzivni blok sa pet operacionih sala, ordinacije za preglede specijalističkih službi, brzu laboratorijsku, radiološku, endoskopsku dijagnostiku, kao i dežurne neurološke službe.

  • oki

    11.08.2010 15:34
    hoće nas zvati na otvaranje ? bio bi red...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti