Posle svake kiše poplava (foto)

Kraj muka s vodom, odnosno atmosferskom kanalizacijom, građana koji žive u Ulici Stanislava Biničkog na Klisi, ne nazire se, iako taj problem imaju godinama.

Kraj muka s vodom, odnosno atmosferskom kanalizacijom, građana koji žive u Ulici Stanislava Biničkog na Klisi, ne nazire se, iako taj problem imaju godinama.

Kako za Radio 021 kaže jedan od građana iz ove ulice, Jožef Bodiš, posle svake kiše bar polovina ulice je pod vodom, a doći do ulaza nekoliko kuća nemoguće je bez automobila: "Voda se zadrži 10 do 15 dana. Prošle godine je put u ulici nasipan tvrdim materijalom, ali umesto da nam se problem reši, postao je još gori".

Posle svake obilnije kiše podrumi se napune vodom, kaže Bodiš i dodaje da su u poslednja dva meseca imali nekoliko poplava, a da su preko mesne zajednice samo jednom uspeli da izdejstvuju da "Vodovod i kanalizacija" na teren pošalje cisternu, kojom bi se odvezla pokupljena voda. Bodiš kaže da njegova kuća nije nelegalno izgrađena, da se objekti koji su bespravno podignuti nalaze u postupku legalizacije, te da svi stanari očekuju da Zavod za izgradnju grada konačno reši problem atmosferske kanalizacije u ovom delu grada.

"Ja lično čekam već četiri godine. Jednom smo dobili odgovor da 70 odsto ulice treba da je legalizovano da bi Grad uopšte odreagovao. Ljudi koji žive u ulici su odradili svoj deo onako kako treba, a trebalo bi da ZIG i Grad odrade svoj deo onako kako treba", kaže Bodiš.

U Zavodu za izgradnju grada nam je rečeno da će nam u četvrtak odgovoriti na pitanje - da li je ove godine u planu rešavanje problema atmosferske kanalizacije u ovom delu grada.

  • VUKOVIC MIROSLAV

    25.08.2010 16:15
    NADAM SE DACE SE USKORO RIJESITI OVAJ PROBLEM POSTO JE MOJA GARAZA KOSTANTNO SAKUPLJAC VODE SA ULICE POZDRAV IZ ITALIJE
  • sremac

    19.08.2010 18:40
    uteha
    Za utehu gospodinu Bodišu i moja ulica u strogom centru izgleda ovako posle svake kiše.Dakle nema diskriminacije Klise,Telepa...već nam je gradska vlast NEMARNA prema svima podjednako!
  • Bodiš Jožef

    12.08.2010 15:34
    Hvala
    Zahvalio bih se novinarima radia 021 koji je jedini odgovorio na moje pismo ,koje sam inače uputio svim novosadskim medijima i gradonačelniku putem interneta.
    Odgovor do sada nisam dobio , a što se tiče gospodina iz komentara "Posledice bespravne gradnje" ako je čitao tekst mogao je videti da ja svoju kuću nisam nelegalno gradio,2005 sam platio gradu sve što su tražili, 2006 sam zidao i uselio se u istu ,za uzvrat nisam dobio ništa.Komšije su podnele zahteve...kao što znate ovo je Srbija i sami znate koliko je potrebno da se reše predmeti,pa za pasoš i ličnu kartu se čeka danima i noćima tako da Vaš stav " nek komšiji crkne krava..." mislim da nije u redu.I mi smo građani Novog Sada kao i limanci,detelinarci,n.naselje..telep,da ne nabrajam besmisleno je .Toliko
    Čekam reakciju nadležnih i još jednom se zahvaljujem novinarima radia 021

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti