Vodovod: Voda je ispravna, nema mesta panici

Pojačane kontrole vode za piće sada su svakodnevne i nije utvrđeno nikakvo prisustvo organizama ili bilo čega nedozvoljenog, tvrdi tehnički direktor Vodovoda Nikica Ivić.
Pojačane kontrole vode za piće sada su svakodnevne i nije utvrđeno nikakvo prisustvo organizama ili bilo čega nedozvoljenog, tvrdi tehnički direktor Vodovoda Nikica Ivić.

On kaže da se uzorci vode sada uzimaju sa svih relevantnih mesta, svi rezultati su dobri a radi se i pojačano čišćenje objekata gde se prerađuje voda, dodaje Ivić.

"Sve radimo u cilju da bi i najmanju moguću sumnju otklonili, mada je i u ovakvim okolnostima sve u redu" kaže tehnički direktor Vodovoda.

Danas će se obavljati ćišćenje jedne polovine rezervoara, zbog čega je moguć manji pad pritiska u većem delu grada.

Poslednja analiza završnih 15 uzoraka vode za piće obavljena je juče i nije pronađena nikakva mikrobiološka neispravnost, saopštavaju sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine. Utvrđena odstupanja u fizičko-hemijskom kvalitetu vode rezultat su povećane koncentracije hlora, kojeg Vodovod upotrebljava kao jednu od mera dezinfekcije mreže.

  • NS

    13.08.2010 08:12
    H2O
    Dragi novinari R-021 zasto ne odete u privatne labaratorije koje svaki dan uzimaju vodu iz česme i analiziraju je i SVAKI DAN NAĐU NEMATODE
  • @Adzija

    13.08.2010 07:50
    Zar nije nestasica vode?
    Ne dirajte nam Sosu, Adzija!
    Sta je zena cula i videla to valjda ona zna. Verujem-o bolje nego Vi sto znate da li je nestasica vode.
    I Vama mozemo verovati do drugog sprata jer do te visine jos i ima vode. nije nestasica. Ako se malo mrdnete do treceg sprata onda niti ima mleka, niti ima vode.
    Prema tome vec na trecem spratu voda je ispravna. Kupljena, flasirana, cena nije ni bitna i nekako se prezivljava.
    Ima doduse samo jedan problem - higijena ... Toliko vode da kupimo ne mozemo, a posto ste Vi dalekometniji od nas pokusajte nam dati utehu i za tako nesto.
  • sosa

    13.08.2010 06:59
    @Adzija
    Nešto čula, a nešto i sama videla...Slučajnost??? Samo sam sabrala 2 i 2...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti